Seger mot Real Corona – HIK Futsal

Södra Sveriges skickligaste futsal-lag reste till Sundahallen i Stenungsund under söndagen. Real Corona hälsade laget välkomna och Skåne-representanten tackade genom att gå på knock. Efter en furiös inledning, vilket gjorde hemmalaget närmast paralyserade, gav Emelie Strand Hittarps IK ledningen redan efter ett par minuter. Därefter fortsatte styrkedemonstrationen och att laget är nybörjare denna säsong framstår som osannolikt efter denna saliga prestation.

Hanna Jensen utökade ledningen och det skulle ringa i målklockan för Hittarps IK hela sju gånger till därefter. Mia Westerblad spädde på  strax därefter och ytterligare ett mål skulle hinnas med innan halvtidsvilan tog vid. Denna gången genom självmål.  I akt två fortsatte manifestationen och ett outtröttligt Hittarps IK nötte formligen ner sin motståndare. Hanna Jönsson gjorde 5-0 och därefter skulle Hanna Jensen göra sitt andra för dagen. Sedan var det dags för landslagsstjärnan Isabel Aguilar att protokollföras för första gången denna säsong, men hennes aptit är större än så och bara några minuter därefter gjorde hon sitt andra för dagen. Däremellan hade Real Corona dock hunnit reducera, ett mål som mest får anses vara kosmetika sett till de stora siffrorna.

Hanna Jenssen hade ytterligare krut i bössan och med bara minuter kvar att spela av matchen fullbordade hon sitt hattrick, vilket också blev matchens sista notering. Sagolika 9-1 till Hittarps IK som därmed inkasserade sina första historiska poäng. Den långa resan hem till Laröds IP i norra Helsingborg präglades garanteras av stora leenden, som nu bevisat att de verkligen kan hävda sig på den stora futsalscenen redan denna säsong.

Coach Carlos med ledarstab har på kort tid lyckats skapa ett solitt lag av denna långsiktiga futsalsatsning och att framtiden ser ljus ut är en realitet vi omfamnar med eftertryck. Det är dock viktigt att inte sväva iväg för mycket efter gårdagens storslagna seger och motståndet som väntar i nästa omgång är betydligt mer erfarna jämfört med gårdagens motsvarighet. Samtidigt är segern ett superskönt kvitto och entusiasmen i truppen lär sannolikt hjälpa laget under resten av säsongen.

Nästa helg är det speluppehåll för HIK men helgen därefter vankas det ÄNTLIGEN hemmapremiär. Storsatsande Uddevalla reser söderöver och om denna drabbning kan ni läsa på hemsidan lite senare.

Två veckor innan nästa omgång kommer ge laget ytterligare välbehövlig träning tillsammans och mot Uddevalla kommer ett redan slagkraftigt gäng stå än mer förberedda. Det ska bli inspirerande värre att följa den fortsatta säsongen och om matchen nästa helg kan ni så klart läsa på hemsidan inom en snar framtid.