Välkommen Pelle – Herr

Vi hälsar Pelle Rosenlind varmt välkommen tillbaka till Kamratklubben i norra Helsingborg. Med rötterna ute i Domsten och Hittarps IK som moderklubb känns det särdeles roligt att Pelle nu återvänder till Norrlaget.

Pelle lämnade HIK vid 11 års ålder och förlade därefter sin fortsatta fotbollsutbildning uppe på Olympia. I HIF fortsatte utvecklingen och den löpstarke, bollskicklige försvararen, som också kan användas högre upp i banan, har succesivt byggt på sig kunskaper som nu ska växlas ut ordentligt i en seniorkontext.

Pelle har tillhört HIF:s U:19-lag under säsongen men parallellt har han tränat frekvent med A-laget samt spelat majoriteten av matcherna i U-21-serien. Inför 2019 erbjöds han inget kontrakt med den numera allsvenska representanten, och han har därför synts till på Laröds IP under senhösten i samband med herrarnas träningar.

Vi är ytterst belåtna med att han nu blir en permanent del av HIK Herr och är övertygade om att hans karaktär och kunskaper kommer vara av stor vikt för laget under den kommande säsongen. Vi är angelägna om att skapa en utvecklande, inspirerande miljö på IP och Pelles profil passar utmärkt in i denna ambition. Vi är övertygade om att hans driv, träningsflit och fotbollsmässiga kunnande kommer vara drivande beståndsdelar i denna ständigt pågående arbete.

Pelles är en klok, ambitiös och ödmjuk individ som kommer göra mycket gott för HIK, såväl på som utanför fotbollsplanen. Han kommer att bära tröjnummer 5 under 2019.

Varmt välkommen, Pelle!