Komfortabel seger

Under lördagen tog Hittarps IK sin första futsalseger på hemmaplan, i mötet mot Real Corona. Gästerna hade haft väldiga bekymmer med frånfall inför matchen, men lyckades ändå resa ner till norra Helsingborg med åtta spelare. Innanför linjerna hade de dock inte mycket att sätta emot, och HIK var ett par klasser för bra denna eftermiddag.

Matchen slutade hela 8-1 till hemmalaget, en seger som orkestrerades under den första halvleken.

Filippa Saiyawong gav Hittarp ledningen i den femte matchminuten och därefter rann målen på i strid ström. Mia Westerblad utökade ledningen och utöver de två första skulle laget spä på sin ledning med ytterligare fyra mål innan den lite för höga halvtidssignalen ljöd över Hittarpshallen.

Leyla Güngör gjorde två av dessa mål, Mia Westerblad ytterligare ett samt Isa Aguilar.

Corona skulle också utnyttja ett försvarsmisstag i den första och reducerade till 6-1.

Om HIK stundtals visade upp bländande spel i den första akten var man desto bekvämare i den avslutande. Corona fokuserade uteslutande på sitt försvarsspel, vilket laget gjorde bra, och HIK förtog sig inte särskilt nämnvärt. Ytterligare två pytsar skulle åtminstone registreras. Mia Westerblad blev matchens stora förgrundsfigur med tre mål och även debuterande Merima Alibasic, som var ett offensivt hot under hela matchen, skulle göra sitt första mål i HIK-tröjan.

Matchen slutade 8-1 till Hittarps IK som lagt beslag på tredjeplatsen, men också plötsligt har en reell möjlighet att beblanda sig i den absoluta toppstriden.

Upp till andraplacerade IFK Göteborg är det endast en poäng och då lagen ställs mot varandra i den kommande omgången finns det goda chanser att passera de klassiska blåvitränderna.

Den matchen spelas först den 16/12, avspark 14:00 i Hittarpshallen, och naturligtvis finner ni all betänklig information om matchen på hemsidan dagarna innan matchen.

I skytteligan ser det ytterst intressant ut och Mia Westerblad har verkligen bevisat att hon kan göra skillnad även inom Futsal-skrået. Med sina sju mål leder hon skytteligan, jagad av lagkamraten Leyla Güngör som svarat för sex noteringar. På fem mål hittar vi Isa Aguilar som inlett säsongen med fem mål.