Välkommen Andreas

Herrarnas lagbygge inför 2019 fortsätter att formeras och i dag kan vi glädjande presentera årets andra nyförvärv. Denna gång är det dags att förstärka målvaktssidan och vi hälsar Andreas Alexandersson, senast i Tågarps AIK, varmt välkommen till norra Helsingborg.

Andreas är ursprungligen från Asmundtorp men den senaste säsongen har han alltså spenderat på Tågarps idrottsplats, eller San Silo som den kallas i folkmun. Division 4-fotboll har alltså stått på agendan och laget hade en tuff säsong, men lyckades till sist ändå placera sig på rätt sida negativt kvalstreck. En stor anledning till det säkrade kontraktet stavas Andreas Alexandersson och hans insatser har verkligen stuckit ut i positiv riktning, vilket väckt Hittarps IK:s uppmärksamhet.

Andreas utsågs också till lagets främste spelare under säsongen, vilket också tydligt påtalar hans betydelse för laget.

Under senhösten har den unge målvakten synts till på Hittarps IK:s träningar och under denna period har han verkligen bevisat att han nu är redo att utsätta sig för en större, tuffare utmaning. Andreas beskrivs som en modern, lugn målvakt med passningsskickliga fötter. Hans verbala förmåga och trygga utstrålning gör honom till en strålande dirigent av försvaret, och att den italienske målvaktslegendaren Gianluigi Buffon är största förebilden förvånar nog ingen som träffat Andreas.

Tillsammans med Calle Lindell har målvaktstränare Oscar Berglund nu två riktigt kompetenta, hungriga målvakter som säkerligen kommer utveckla och pusha varandra i rätt riktning.

Vi hälsar Andreas varmt välkommen till Hittarps IK, kör så det ryker!