Herrarna försvarade titeln – Nyårssaluten

Herrarna lyckades än en gång pulvrisera allt motstånd i Nyårssaluten och laget kan för andra året i rad titulera sig som mästare. Om förra årets final, mot Råå IF, präglades av stor dramatik var årets upplaga desto lugnare för alla med svaga nerver. HIK ställdes mot Eskilsminne i finalen och det var tydligt redan från första minuten att norrlaget hade en bättre lag jämfört med motståndet. Den avgörande matchen, inför ett fullsatt Helsingborg Arena, slutade hela 4-0 till Hittarps IK som därmed alltså försvarade förra årets triumf.

Att försvara sin mästarstatus är alltid väldigt tufft, och att laget däremellan dessutom vann HM i december påvisar med stor tydlighet att Hittarps IK är stadens obestridda etta i futsal.

Jacob Gudiol var finalens stora förgrundsfigur och hans fötter svarade för hela tre av målen. Jacob Johansson var siste HIK-spelare på det fjärde.

Faktum är att Hittarps IK var överlägsna sina motståndare under hela turneringen, och i ”endast” en av matcherna var segermarginalen inte större än två mål. Detta var i den inledande matchen mot Ödåkra, som laget vann med 2-0. Därefter besegrades Råå, förra årets finalmotståndare, med hela 6-1. I kvarten väntade Fortuna FF, men laget från Rydebäck hade inget att sätta emot och HIK vann med 4-0. I semin väntade en ny bekantskap, som inte heller mäktade med HIK:s väldiga forcering. Även den matchen slutade 6-1.

Med slutsiffrorna 4-0 i finalen hade Hittarps IK en fullständigt galen statistisk. 22 mål levererades framåt och endast två små pytsar försakades i egen kasse. En verklig styrkedemonstration och den överlägsna statistiken slutar inte där.

Fyra spelare delade på årets skytteligatitel, samtliga fyra spelar i Hittarps IK och de tillhörde dessutom samma kedja. Mattias Hallberg, Jacob Gudiol, André Kopfinger och Jonathan Olsson. Den sistnämnde utsågs dessutom till hela turneringens spelare, vilket HIK skriver under på alla dagar i veckan.

HIK ställde upp med en till stora delar väldigt ungt lag som sedan blandades upp med lite äldre förmågor. Två 02:or i form av Jacob Johansson och Oliver Rosendahl, tre 99:or i Andreas Alexandersson, Max Anderberg och Pelle Rosenlind, en 96:a i Jonathan Olsson. Denna ungdomliga entusiasm blandades lyckosamt upp med lite rutin, denna gång personifierad av André Kopfinger, Mattias Hallberg och Jacob Gudiol, födda 1987, 1985 och 1982. En perfekt sammansatt cocktail som alla HIK:are på plats under helgen garanterat njöt av.

Dessutom var detta nye tränaren Anders Schönbergs första officiella framträdande i Hittarps IK, och man får sannerligen tillstå att insatsen bådar gott inför framtiden.

Herrarna var inte ensamma att representera Hittarps IK under helgen, och som stadens största förening på fotbollssidan känns det naturligt att man beträdde arenans blåa plastgolv med stor frekvens.

Två F:08-lag och Två P:08-lag visade upp sig i Nyårssaluten, med den äran. Dessutom var Hittarps IK involverade i tre HM-finaler. F:- och P:17 förlorade nesligt med uddamålet mot HIF och Fortuna men P:14 tog föreningsrevansch mot HIF och besegrade ”di röe” med 2-1. Ludvig Pettersson krönte den urstarka laginsatsen med att göra bägge målen. Grattis!!!

Hittarps IK vill rikta ett stort tack till alla HIK:are som förgyllde Nyårssaluten med sin närvaro under helgen. Enastående support, och att bucklan än en gång landade i norra Helsingborg känns så klart fantastiskt.