Herrarnas spelordning presenterad

I veckan har herrlagets spelordning presenterats och vi kan, för åttonde året i rad, konstatera att laget inleder sitt seriespel på bortaplan. Tur att föreningen inte är konspiratoriskt lagd, och även fast det hade varit roligt att inleda på hemmaplan i alla fall något år så väljer vi att fokusera på fördelarna: gräset på A-plan ges ytterligare en vecka att växa till sig på.

I början på april reser laget norrut, närmare bestämt i riktning mot Rydets IP där nykomlingen Onsala BK är hemmahörandes. Laget svarade för en enastående säsong under 2017 och vann sin serie i överlägsen stil. En inspirerande uppgift för Hittarps IK att sätta tänderna i.

Hemmapremiären går av stapeln helgen därpå och då gästas Laröds IP och norra Helsingborg av Assyriska BK från Göteborg. Laget från Ruddalen i västra Frölunda är en seriekollega från fjolåret som vi har goda minnen av. Bägge matcherna förra säsongen slutade nämligen med HIK-seger. Detta tillhör dock det förflutna och spelar mindre roll inför de kommande bataljerna oss emellan.

Årets sista omgång spelas lördagen den 12/10 och även den omgången går av stapeln på bortaplan, sett med HIK-ögon. Laget slipper dock att resa särskilt långt då det är Ängelholm som öppnar upp sin idrottsplats för Helsingborgs enda representant i årets serie. Att avsluta serien med ett derby skapar en tilltalande känsla, och förhoppningsvis är matchen av stor vikt.

Med spelordningen på plats kan vi på riktigt börja ställa in siktet mot den kommande säsongen, och att laget nu återupptagit sin träning är ytterligare ett tecken på att säsongen närmar sig.