Proffskollen Hittarps IK

Helsingborgs största fotbollsklubb sett till aktiva medlemmar har fostrat mängder med skolade spelare som tagit klivet över till elitsfären. Två av dessa har nyss avverkat en händelserik vecka som inneburit att de skrivit på för nya klubbar. En fortsätter i Sverige, i allsvenskan, medan den andra blir utlandsproffs i den nystartade proffsligan i Kanada.

Jesper Björkman, som tillhörde Gefle under 2018, har tränat med HIK under januari månad i väntan på ny klubbadress. Förra måndagen stod det dock klart att den brytningssäkre mittbacken flyttar till Eskilstuna, där allsvenska nykomlingen AFC United är hemmahörandes. Att åter bli en del av svensk fotbolls finrum är självfallet en riktigt inspirerande utmaning och att följa Jesper under säsongen ska bli både roligt och intressant.

För Alexander Achinioti Jönsson väntar ett storartat äventyr. För mittfältsdynamon, som senast spelade i småländska Värnamo, går nämligen flyttlasset till andra sidan Atlanten. Kanada är det som gäller för AJ, och spel i nystartade CPL. Klubben heter Forge FC och staden heter Hamilton beläget strax utanför metropolen Toronto. Ett minne för livet för Alexander och att ges möjlighet att spela fotboll utomlands är så klart ett privilegium av rang. Det är med stor nyfikenhet som vi fortsätter följa denna ambitiösa satsning, och den nystartade ligan startar i april månad.

Vi är väldigt glada för både Jesper och Alexanders skull och vi önskar bägge stort lycka till framöver! Hittarps IK och norra Helsingborg kommer följa er med stort intresse.