Inför LB07 – HIK Dam

Träningsmatcherna fortskrider för våra damer, som fortfarande är obesegrade under försäsongen. På lördag väntar en ordentlig uppgift då laget ställs mot allsvenska LB07:s duktiga F:19-lag.

Matchen spelas hemma på Laröds IP, avspark 12:00 och vi får hoppas att de stormbyar som härjar över Helsingborg mojnar och att vinden därmed inte påverkar kvaliteten på matchen i för stor utsträckning.

Att ställas mot skolade, ambitiösa ungdomar är alltid inspirerade och innehållet som utspelas i denna typen av matcher brukar vara sevärda att bevittna.

Damerna närmar sig upploppet av försäsongen, en dryg månad återstår innan serien tar vid, och av tidigare träningsmatcher att döma kan vi konstatera att det är ett uppoffrande lag med mycket inställning och attityd. Detta kombinerat med offensiva färdigheter och ett starkt försvarsspel kommer självfallet vara en nyckelfaktor framöver.

Till helgen väntar Sveriges bästa F:19-lag, då LB07 gick och vann SM-slutspelet under november månad 2018. Självfallet ryms det gott om talang hos morgondagens motståndare och det vill till att Hittarps IK hittar rätt från början, så att gästerna inte får luft under vingarna. Finalens stora förgrundsfigur, Julia Welin, är däremot inte kvar i Malmö-laget utan har flyttat till Borgeby i elitettan.

Att ställas mot olika typer av motstånd är nyttigt och vi hoppas att damerna lämnar matchen med en ny stark prestation i bagaget. Vi önskar våra damer stort lycka till!