Mentorskap för kvinnliga ledare

Hittarps IK vill öppna upp större och tydligare möjligheter för våra aktiva tjejer att se ett värde i att också bli ledare. Alldeles för få tjejer är ledare inom svenskt föreningsliv och detta är ett dystert faktum som vi nu ämnar göra slag i att förändra.

Därför inleder Hittarps IK nu ett mentorskapsprogram, med damernas huvudtränare Ieva Kibirkstis som projektledare, riktat mot våra aktiva tjejer födda 2005 och äldre. Vårt mål med denna satsning är uppdelat i olika moment:

  • Fler kvinnliga ledare i Hittarps IK
  • Fler aktiva som gör övergången från spelare till ledare
  • Internutbilda fler kvinnliga tränare i Hittarps IK
  • Ge möjligheter för utveckling som ledare, även utanför fotbollsplanen, i Hittarps IK

Varför?

År 2017 fanns det ett 90/10-förhållande mellan antalet kvinnliga och manliga ledare inom damfotbollen i Sverige. Enligt dokumenterad vetenskap är kvinnliga idrottare som haft en tränarförebild av samma kön mer benägna att själva bli ledare efter avslutad karriär som aktiv utövare.

Att som tjej få denna typ av förebilder kommer därför tidigt hjälpa dem att själva sikta mot liknande positioner och roller, utan att känna sig begränsad. Detta program kommer sträcka sig utanför fotbollsplanen och vår ambition är att knyta till oss starka kvinnliga ledare även inom näringslivet. Denna typ av utbyte kommer garanterat vara ovärderliga för våra deltagare och hjälpa dem att inspireras till större mål och visioner.

Vi är övertygade om att detta mentorskapsprogram är ett utmärkt verktyg som kommer öka sannolikheten för fler tjejer att bli ledare. Vi tror också att detta verktyg kommer innebär att våra nuvarande tränare ges viktig central support och därmed inte bränner ut sig själva.

För Hittarps IK är ambitionen att berikas med fler kvinnliga ledare samt att våra aktiva tjejer fortsätter längre i sin utövning.

Projektet är gratis och anmälan görs via nedan länk:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfXRWuDcOXUtr7O7TFa9-dUyJd2URXF7tLqcJLyL7tCuUr5TA/viewform

Hjälp att göra skillnad, på riktigt!

//..Hittarps IK

Partners

Guldsponsorer