Intressant premiäromgång

Hittarps IK fick bästa tänkbara start på serien med tre tunga poäng i premiären borta mot Onsala BK. Onsala är en nykomling som kommer sätta skräck i många lag under säsongen, det är vi övertygade om, och att lämna Kungsbacka med samtliga pinnar i bagaget känns således särdeles bra.

Av övriga matcher att döma kan vi konstatera att den inledande omgången innehöll en hel del överraskande resultat. Nykomlingarna i serien tog glupskt för sig och visar sannerligen att detta är en serie med få, om ens någon, slagpåse.

Redan under fredagens smygstart inträffade en liten skräll då Ullared besegrade erkänt hemmastarka Assyriska BK med 2-1. Under lördagen bevisade nykomlingarna Stafsinge och Qviding att de hör hemma på denna nivå. Stafsinge reste hem från Heleneholms idrottsplats i Malmö med 2-1-seger mot Prespa Birlik. Qviding, som spås bli seriens stora överraskning, gjorde ingen besviken i bortamötet mot Vinbergs IF. Trots tidigt underläge nötte göteborgarna succesivt ner sin grönvita motståndare och vann till sist rättvist med 3-1.

Premiäromgångens riktiga blockbuster var det presumtiva toppmötet mellan Ängelholm-Halmia. Två lag som av experterna kommer vara involverade i toppstriden senare i höst. Hemmalaget visade sig klart starkast i denna batalj och vann med komfortabla 2-0.

Enkom en match under söndagen och den vann Hittarps IK som bekant.

Under måndagskvällen avslutades omgången med två matcher i Malmö. Hemma i Rosengård vann FC Rosengård derbyt mot BK Olympic med beskedliga 4-1. Någon kilometer därifrån inträffade däremot omgångens stora praktskräll. Topptippade IFK Malmö föll nämligen chockartat hemma mot nykomlingen, Eslövs BK. En missräkning vi nog inte ska dra för stora växlar av.

Vi konstaterar att division två fortsatt ser ut att vara en svårbedömd serie, vilket både är charmigt och lite frustrerande, och känner stor entusiasm över att vi äntligen tävlar om poäng igen.

Mot omgång två!