Inför Lörby – Premiären

På lördag är det så damernas tur att kliva ur vinterdvalan för att börja tävla om poäng igen. Som nykomling är de första matcherna alltid präglade av stor nyfikenhet.

Med en lång och segerrik säsong i ryggen är det nu dags att ställa om fokuset och istället satsa på etablering. En diger men inspirerande uppgift hägrar och våra damer är garanterat redo.

Det har varit en framgångsrik försäsong med många matcher och mycket träning. Inget lag i serien ska springa över Hittarps IK, den saken är säker, och förhoppningen är att tiden talar för Kamratklubben i varje enskild match som spelas.

Lördagens premiärmotståndare heter Lörby IF, har sin hemvist i Blekinge och är också nykomlingar inför säsongen. Laget har dock massvis av erfarenhet från spel i division 1 de senaste åren och efter nedflyttningen 2017 visade Lörby under fjolåret att det är i ettan laget hör hemma.

19 segrar och och blott en förlust under 2018 talar sitt tydliga språk. Med ett par intressanta förstärkningar är ambitionen så klart att nu på riktigt etablera sig i ettan.

Fjolårets skyttedrottning, Andréa Lagerberg är inte längre en del av truppen vilket så klart är ett märkbart avbräck. I hennes frånvaro har dock andra nu möjlighet att kliva ut ur skuggan. Maja Lundgren, som svarade för tio baljor föregående säsong, återfinns fortsatt i laget och är säkerligen nällad på att fortsätta sin målkavalkad.

Så sent som igår kväll tillkännagav klubben att man säkrad ett offensivt förvärv. Från Asarum ansluter nämligen Wilma Holm.

För Hittarps IK är det med stor entusiasm som vi nu åter äntrar division 1-salongen. Motivationen är på topp och såväl ledarstab som spelartrupp är minst sagt redo att nu sätta klorna i seriens motstånd.

Årets första match startar 15:00 på Laröds IP. Naturligtvis är det fri entré och vi uppmuntrar alla HIK:are att ta sig upp för att stötta laget i denna rafflande premiär.