Framtiden är här

Hittarps IK är numera Helsingborgs största fotbollsklubb sett till antalet aktiva medlemmar. Att många vill vara en del av vår kamratklubb ligger helt i linje med föreningens uttalade målsättning att vara den stora samhällskraften i norra Helsingborg.

Hittarps IK är en breddklubb, vilket vi är stolta över, men att detta inkluderande synsätt skulle ha negativa konsekvenser för spelare med stora ambitioner är en åsikt vi vänder oss starkt emot. Alla har en plats på Laröds IP och att det ryms gott om ”talang” i vår ungdomsverksamhet råder det inga tvivel om. Att ständigt förse våra mest ambitiösa spelare med rätt förutsättningar för att optimera sin fotboll är också en av HIK:s viktigaste och roligaste hörnstenar.

Att klubben har en anställd fotbollsutvecklare samt är aggressiva när det kommer till ledarutbildningar, både interna och externa, är två konkreta satsningar som förhoppningsvis innebär att Hittarps IK fortsätter fostra skolade fotbollsspelare präglade av ett humant synsätt till sina medmänniskor. HIK+, vår eftermiddagssatsning, är en annan sjösättning som ska stärka relationen mellan spelare och klubb samtidigt som våra deltagare ges ytterligare träningstillfällen.

Att klubbar högre upp i seriesystemet ideligen visar intresse för våra ungdomar är ett odiskutabelt faktum. Vi förmodar att dessa lockrop är en naturlig del av den beryktade ”näringskedjan” och betraktar denna nyfikenhet som ett kvitto på att Hittarps IK har en fungerande verksamhet.

Vi är också begeistrade över att allt fler av våra talanger knackar på dörren som leder till våra seniorlags respektive omklädningsrum.

I år har damlaget berikats med fyra nya spelare hämtade från egna leden. Två spelare har gjort samma resa till herrlaget.

Olivia Eriksson, Esther Yllfors, Evelina Eklund och Ellen Eklund är spelarna som numera tillhör damlaget. Oliver Rosendahl och Jacob Johansson är numera en del av herrkontexten.

Sex ambitiösa talanger som alltså forcerat in dörren till representationslagen och därmed bevisat att med rätt attityd till sin fotboll uppstår möjligheten att representera Hittarps IK på seniornivå.

Ett hedersuppdrag som också kommer med förpliktelser, som idol till klubbens ungdomar måste man uppträda i enlighet med HIK-modell. Vår förhoppning är att både dam- och herrlaget fortsätter att fyllas på underifrån och att Hittarps IK därmed fortsatt är en attraktiv språngbräda för alla som har ambitioner med sin fotboll.

Vi önskar våra ynglingar stort lycka till och uppmanar dem att fortsätta ta för sig. Framtiden tillhör dem!