Seger i premiären

Damerna fick bästa tänkbara start på säsongen och i premiären, hemma på Laröds IP, lyckades laget ta en finfin seger. Matchen mot Lörby IF slutade 2-1 och anfallaren Isabelle Angel blev stor matchhjältinna med bägge målen.

Hemmalaget rivstartade matchen och redan efter fem minuter hade man tagit ledningen. Mia Westerblad vann boll på mittplan, brytpassade till Lisa Håkansson som sedan läckert frispelade den ständigt löpande Angel.

Målvakten lyckades mota det första avslutet men på den efterföljande returen gjorde Isabelle, med huvudet denna gång, inget misstag och gav därmed en riktig drömstart på såväl säsongen som matchen.

HIK fortsatte i samma inspirerade anda och hade också gott om möjligheter att utöka ledningen. Närmast var evighetsmaskinen Hanna Jönsson och ikonen Mia Westerblad. Lörbys duktiga målvakt räddade dock två gånger om och höll därmed gästerna kvar i matchen.

Som en blixt från klar himmel skulle gästerna istället utjämna resultatet, efter cirka halvtimmen spelad. Efter lite rabalder i försvaret lyckades Lörbys anfallare snappa upp bollen. Därefter lobbade hon läckert bollen över Sofia. 1-1 får anses vara ett missvisande resultat, men samtidigt en nyttig läropeng om att på den här nivån måste målchanserna som uppstår förvaltas.

Efter halvtidsvilan fortsatte HIK styra spelet. Försvaret uppträdde stabilt och framåt fick Mia Westerblad mer utrymme att förse övriga spelare med bollar på djupet. Det var dock återigen Lisa Håkanssons fina passningsfot som skulle frispela Isabelle Angel i samband med det andra målet.

Angel gnetade sig förbi sin bevakare och rakade sedan bollen vidare förbi den förgäves utrusande målvakten.

2-1 till Hittarps IK, ett resultat som stod sig matchen ut. Mycket tack vara den kollektiva insatsen och det ramstarka försvaret. Laget uppträdde mycket disciplinerat, vilket sannerligen lär vara ett framgångsrecept under fortsättningen.

Att vinna i premiären betyder självfallet mycket som nykomling. Redan på torsdag är det dags igen, denna gång på bortaplan. Då reser laget till Vångavallen i Trelleborg, där TFF väntar på norra Helsingborgs stora kamratklubb.

Avspark 19:00 och mer om den matchen finner ni på hemsidan senare i veckan!