Två raka för Herr

Under lördagen säkrade laget sin andra raka seger i serien, efter en gedigen insats mot gästande Assyriska BK. Matchen slutade hela 4-0 till hemmalaget, mycket tack vara en riktig stark andrahalvlek, och med ytterligare skärpa hade segersiffrorna kunnat vara än större.

Det märktes dock inledningsvis att planens beskaffenhet påverkade kvaliteten. HIK inledde förvisso med mest boll men spelet präglades av alldeles för lågt tempo kombinerat med för mycket slarv i passningsspelet.

Assyriska fokuserade på att ligga rätt i sina försvarspositioner och sedan försöka ställa om i omställningsspelet. HIK hade dock bra kontroll på sin motståndare men en gång skulle deras fixstjärna, Daniel Albano Neves, visa upp offensiv färdighet efter en fin individuell prestation.

Snabb tunnel på HIK-spelare och fritt läge i straffområdet. Avslutet gick dock en bit över och motståndarna lyckades således inte förvalta sin bästa målchans på hela matchen. Övriga målchanstendenser avstyrde Calle Lindell i mål med klinisk ackuratess.

HIK vaknade till liv på riktigt efter cirka halvtimmen och fick ordentlig fason på sitt spel därefter. Ett par gånger osade det katt men Edis Agelius avslut gick i famnen på målvakten och Andre Kopfinger fick inte ordning på benen vid ett fritt läge efter inlägg. Bägge skulle dock revanschera sig i akt två.

Istället var det HIK:s nr 10, Vlado Zlojutro som skulle spräcka målnollan. Skott utifrån där Vlado höll sig påpassligt framme och styrde bollen vidare i mål. Inte hans snyggaste i karriären men ett väldigt förlösande mål som gav laget en skön känsla i halvtidsvilan.

I andra halvlek var det bara ett lag på plan, Hittarps IK, och när Edis Agelius utökade ledningen, på nick efter fantastiskt inlägg av Jonathan Olssons, gav gästerna mer eller mindre upp matchen.

HIK fortsatte forcera och ett tröttkört Assyriska saknade förmåga att avvärja hemmalagets ideliga framstormning. 3-0 via André Kopfinger, som på inlägg av David Stenblom läckert lobbade bollen över gästernas målvakt.

Därefter radade herrarna upp högoktaniga målchanser, men målvakten slet frenetiskt i sin ambition att hålla siffrorna på anständig nivå. Ytterligare en boll skulle han dock tvingas försaka innan domaren blåste av denna andra serieomgång. Edis Agelius frispelade Axel Grahn, som gjorde sina första serieminuter i HIK-tröjan. Axel var resolut i avslutet som borrade sig upp i nättaket.

Matchen slutade 4-0 till Hittarps IK som därmed fått en kanoninledning på säsongen med två raka segrar. Första försvarsnollan är dessutom ett faktum och Schönberg med ledarstab kan därmed taktfast marschera vidare mot nya matcher.

Redan på onsdag är det nämligen dags igen, denna gång på bortaplan mot FC Rosengård. En på förhand riktigt tuff match och det vill till att laget är på tårna ordentligt ifall nya poäng ska hämtas hem till Laröds IP.

Avspark 19:00 på Rosengårds IP, mer om matchen hittar ni på hemsidan senare i veckan!