Kryss mot Stafsinge

För tredje matchen i rad delade herrarna på poängen med sin medtävlare. Denna gång på bortaplan, mot Stafsinge IF och HIK lyckades kvittera först på övertid. HIK-ikonen, Peter Milata låg bakom kvitteringen från straffpunkten. Matchen slutade 1-1.

Matchen som sådan präglades av stort bollinnehav för Hittarps IK men Stafsinge tar ledningen redan efter kvarten spelad, efter tafatt försvarsspel av gästerna. Därefter trillar hemmalaget ner i sin låga försvarsposition och detta är ett scenario som passar dem tämligen väl.

HIK uppträder kontrollerat och lyckas etablera spel på Stafsinges planhalva. Sista tredjedelen är dessvärre lite uddlös denna lördag och man lyckas mest vaska fram halvchanser.

I den andra halvleken framgår det tydligt att Hittarps IK är starkare rent fysiskt och känslan är hela tiden att den gyllene målchansen ska dyka upp. I slutet formerar coach Schönberg också om och spelar 343, med inhoppande Walid Atta som central anfallare.

Det är också Atta som rivs ner i straffområdet, med bara minuter kvar att spela. Solklar straff och Peter Milata visar prov på iskyla i avslutet.

Matchen slutar 1-1 och återigen är känslan att vi hade kunnat resa hem med samtliga poäng. Det är dock märkbart tydligt att årets serie är av sådan kvalitet att samtliga lag kan ta poäng av varandra.

Med sex omgångar spelade står HIK på tre segrar och tre kryss. Obesegrade med andra ord, och att Hittarps IK anno 2019 är en svårslagen apparat kommer förhoppningsvis vara en framgångsfaktor senare i höst.

Härnäst väntar match i DM, hemma mot FC Trelleborg. Den matchen spelas redan i kväll, hemma på Laröds IP. Avspark 19:00!