Seger mot Bromölla

Damerna tog en hyperviktig seger i lördagens match hemma på IP, mot gästande Ifö Bromölla. Rutinerade, meriterade Mia Westerblad iklädde sig huvudrollen och var verkligen tungan på vågen. Matchen slutade 2-1 till Hittarps IK och Mia svarade för bägge målen, varav det första präglades av ren och skär kvalitet.

Hemmalaget inledde annars klart trevande och gästerna höga presspel skapade verkligen bryderier. Man fick ingen struktur på spelet och hade förtvivlat svårt med att etablera spel på motståndarnas planhalva.

Bromölla däremot kunde vinna lite boll, som en konsekvens av den kollektiva pressen, och skapade också ett par gyllene lägen som kunde resulterat i mål. Dock stod antingen Sofia i målet eller ramverket i vägen.

dryga 20 minuter in i matchen skulle hemmalaget dock få lite fason på sitt spel. Utdelningen lät heller inte vänta på sig och Mia Westerblad var, likt så många gånger förr, den HIK-spelare som var sist på bollen.

Hörna slagen av Emilia Jönssons, och Mia slet sig loss från sin försvarare och mötte bollen stenhårt med pannan. Bollen gick som en projektil upp i bortre krysset och hela aktionen var verkligen av högsta kvalitet.

Spelet jämnade ut sig en aning därefter och HIK hade fem minuter senare ett gyllene tillfälle att spä på ledningen. Isabelle Angel löpte sig fri, sin vana trogen, men ensam mot målvakten smet avslutet tyvärr strax utanför den högra stolpen.

Därefter vaskade gästerna fram en vass målchans men Sofia svarade för ytterligare en kvalificerad räddning.

Med fem minuter kvar innan halvtidsvilan skulle HIK, återigen genom Mia, noteras i målprotokollet. Isabel Aguilar visade prov på styrka i boxen när hon stångas med två motståndarförsvarare och lyckas sedan förse Mia, placerad strax utanför straffområdet, med en boll. Mias avslut är lobbliknande och ställer helt målvakten i Bromölla.

2-0 till Hittarps IK, ett resultat som står sig halvleken ut.

Akt två är jämn och betydligt chansfattigare. HIK bevakar sin ledning och Bromölla, som haft förtvivlat svårt i anfallsspelet under säsongen, saknar anfallsvapen för att lyckas bryta sig igenom.

En reducering ska dock komma, i matchens absoluta slutskede, men HIK lyckas rida ut vinden och tar därmed sin andra seger för säsongen. Trepoängaren innebär att laget tar sig över nedflyttningsstrecket och placerar sig nu på en stabil åttondeplats i tabellen.

Härnäst väntar match i DM, hemma mot Skurups AIF. Den matchen spelas på onsdag kväll, avspark 19:00.