Seger i DM

Herrarna bjöd på ett riktigt målfyrverkeri under gårdagskvällens DM-historia hemma på Laröds IP. I förtjusande vårväder, om än någon grad för kallt, visade Hittarps IK att laget tillhör än högre serie i divisionssystemet och matchen slutade till sist hela 7-3 till hemmalaget.

Mouhamed Fahs och Dragos Farcas svarade för samtliga HIK-mål, vilket får anses vara häpnadsväckande. Fyra respektive tre mål och att målskyttet lossnar för två av truppens offensiva aktörer är ett gott besked i en period präglad av tätt matchande.

Redan efter fem minuter gav Fahs hemmalaget ledningen. FC Trelleborg skulle förvisso kvittera, tio minuter in i matchen, men därefter rasslade det till ordentligt. Dragos gjorde två mål på kort tid och innan halvtidsvilan skulle Fahs göra sitt andra för kvällen. Trelleborg reducerade ytterligare en gång men i andra halvlek fortsatte Firma Fahs/Farcas med sitt målskytte.

5-2 Fahs, 6-2 Fahs och 7-2 Farcas.

Gästerna tröstmålade i slutminuterna och matchen slutade alltså 7-3 till Hittarps IK.

Många positiva kvitton och avancemanget innebär att herrarna tar ett stort kliv mot nästa års upplaga av Svenska Cupen.

I DM är laget nu klara för kvartsfinal, och så fort lottningen är avklarad kommer vi kika närmre på den kommande motståndaren.