Åshöjdens BK med HIK-familjen

Den 20:e oktober bryter HIK-familjen ny, orörd mark och arrangerar en helt ny aktivitet som vi med övertygelse tror  har potential att bli en riktig fullträff. Denna fredag kommer vi nämligen bjuda in till en eftermiddag med föreläsningar av yppersta kaliber på temat Åshöjdens BK.

Vi älskar att låta oss inspireras av otroliga livsöden där man trotsar oddsen, motbevisar belackarna och med en stark tilltro till sin produkt lyckas nå igenom bruset med stor framgång. Den 20:e oktober kommer två sådana personer, som gjort hela resan från grunden och i dag är två riktigt inspirerande gestalter inom sina respektive gebit.

Gerteric Lindqvist – koncernchef på NIBE

Gerteric berättar sin osannolika historia som med moral, stor arbetsetik och hårt arbete gjort honom till företagsledare för ett av Sveriges stora börssuccéer. NIBE är ett företag inom värmebranschen som har rötterna i Småländska Markaryd. NIBE anses vara ett av börsens mest välskötta företag och en stor anledning till detta omnämnande stavas Gerteric Lindquist. Faktum är att inget bolag som introducerats på börsen de senaste 20 åren har haft en lika spikrak kurva som NIBE och sedan 1997 har aktien ökat i värde med smått ofattbara 2300 procent.

Inom NIBE-sfären talar man om ”Nibefilosofin” som ska efterlevas av samtliga inom koncernen, och ingen personifierar denna värdegrund mer än Gerteric. Hur denna ter sig i verkligheten kommer vi bli varse om den 20:e oktober och därutöver hoppas vi att Gerteric tar med oss på sin fascinerande resa och förtäljer åtminstone en liten del av hemligheten bakom NIBE:s väldiga framgång.

Nicolas Hassbjer – grundare av HMS Network

Nicolas grundande HMS Network 1988 som i dag ett internationellt företag inom industriell kommunikation. Hassbjer planterade sin affärsidé redan under sin skolgång och han tar oss med på en händelserik, uppseendeväckande resa som i dag är ett företag som sysselsätter över 500 personer och har verksamhet i 13 länder.

Nicolas lämnade VD-uppdraget för ca fem år sedan, men innehar fortsatt stora delar aktier i bolaget han grundade, och i dag styrelseproffs med engagemang i otaliga styrelserum.  Att han numera är bosatt i Hittarp är en lokal touch som vi gladeligen omfamnar och från Niclas föreläsning kommer vi sannolikt ta del av en remarkabel historia som verkligen slutat i dur.

Eftermiddagen avslutas sedan med spännande, inspirerande paneldebatt på temat entreprenörskap. Därefter finns det möjlighet att ta eftermiddagen vidare med en liten AW på Bara Vara nere i stadens epicentrum.

När: 20:e oktober

Tid: 12:30-16:30

Plats: Bistro 1907 på Olympia

Vi är övertygade om att denna eftermiddagen kommer vara alla till gagn som inspireras av spännande livsöden!

HIK-logga

 

Partners

Guldsponsorer