HIK+

_MG_3655

HIK+ är den kanske viktigaste satsningen klubben påbörjat på många, många år och har en inneboende potential – tror vi – att ställa nya frågor till det traditionella föreningslivet.

Att väcka liv i gamla beprövade ideal på ett modernt vis och, därigenom försöka vara med och ge våra barn och ungdomar så bra förutsättningar som möjligt inför stundande vuxenliv, är klubbens drivkraft med HIK+. Vi är alldeles övertygade om att detta initiativ, rätt marscherat, sitter på alla de rätta verktygen för att förvekliga denna ambition och därför är vi måna om att öka förståelsen med HIK+ så att denna del av Hittarps IK blir en verklig angelägenhet för alla de HIK-barn som beger sig in i den stundande högstadiefasen.

Att tidigt förstå vilken roll kosten spelar för det generella välmåendet och att en aktiv fritid också har positiv inverkan på skolresultaten är två vitala faktorer man lär sig i HIK+. Att våga trycka på vikten av dagliga rutiner är ett annat viktigt moment som kommer underlätta rejält inför framtidens alla olika äventyr.

Och så självklart fotbollen, med två fantastiska instruktörer i Rasmus, Max och Mattias. Vi vågar påstå att det inte finns två bättre instruktörer att tillgå i de här åldrarna och att blir drillad av dessa två gentlemän varje vecka är en fotbollsutbildning som heter duga. Max trycker på en av fördelarna med HIK+:

• Genom att göra det lättare för våra unga spelare att hinna med både skola och fotboll tror vi att barnen stannar längre i fotbollen samtidigt som de ges möjlighet att strukturera upp sin läxläsning

En dag med HIK+ ser ut enligt följande:

Efter skolgång kommer deltagarna från sina respektive skolor, i det här fallet Holstagårdsskolan, Laröd Skola och Maria Park Skola, till samlingsrummet på Laröds IP. Där möts de av ett nyttigt och energigivande mellanmål bestående av Smoothies gjorda på näringsrika ingredienser, fibermüsli, grovbröd med nyttigt pålägg samt olika nötter och bär. Allt är sockerfritt, naturligt och väldigt gott.

Därefter tar vår externa läxhjälp vid och bistår med värdefull kompetens runt studiemomentet. I vår tematiserar vi denna del där lärarna fokuserar på studieteknik och därför delar in barnen i kluster. I lugn och stillsam miljö ägnar sig deltagarna åt sina olika läxor i cirka en timme. Emelie Notting, en av våra duktiga deltagare i HIK+, förklarar varför det är bra med läxläsningen innan träningen:

• Det är bra att gå hit efter skolan. Annars hade man kanske inte börjat med läxorna förrän sent på kvällen. Dessutom äter vi nyttigt här.

Slutligen är det dags för fotbollsträningen med Max, Rasmus och Mattias. Viktiga fotbollsmoment som koordination, teknik, spelförståelse och glädje är hela tiden i centrum och de betas av löpande under en termin.

Höstterminen har nyss avslutats vi har fyllt på med flickor och pojkar födda 2003. 2018 är det 04:ornas tur och då är vi kompletta med tre årskullar igång samtidigt.

Vi är eld och lågor över HIK+ och är fast beslutna om att göra den här satsningen till en naturlig del av Hittarps IK. Vi är väldigt nöjda med starten och stämningen är oftast på topp:

• Det märks att de trivs tillsammans. Gemenskapen är viktig för att spelarna ska kunna utvecklas och växa, avslutar Max.

HIK++-aktiviteter:

Syftet med våra HIK++-aktiviteter är att erbjuda roliga och lärorika mervärden som våra deltagare ska dra lärdom ifrån, inspireras av och sedan bära med sig vidare in i det fortsatta livet. Aktiviteterna ska vara kopplade till HIK+ kärnvärden, dvs skola, kost och fotboll, och dessa moment ska vara närvarande på ett eller annat vis.

Exempel på HIK++-aktiviteter som genomförts detta år:

• Skylthuset har föreläst och pratat om vikten av synlighet för ditt varumärke
  • Swedbank har föreläst om ung ekonomi
  • Go:Fitness har tränat barnen och förklarat värdet av knäkontroll
  • Studiebesök hos Malmö FF med träningspass, rundvandring och utbildning
  • Landskampen Sverige-Slovenien på Swedbank Stadion i Malmö

Hittarps IK vill rikta ett stort tack till följande stiftelser som hjälpt oss att förverkliga HIK+, och därmed bidragit till att ge barn och ungdomar i vårt upptagningsområde ytterligare förutsättningar att bli goda samhällsmedborgare:

• Föreningen Mjölkdroppen
  • Sparbanksstiftelsen
  • Stiftelsen Konung Gustaf V:s 90-årsfond
  • Föreningen för Barn & Ungdomsvård i Helsingborg

favicon-hittarp