Delad pott i derbyt

Hittarps IK tog igår sin första poäng för säsongen, i derbyt mot Eskilsminne. Matchen spelades på Laröds IP och slutade 1-1. Isabelle Angel gjorde HIK:s mål på nick i slutet av matchen.

Detta var den sista matchen innan uppehållet och naturligtvis är det skönt att spräcka nollan i kolumnen.

Det ihärdiga regnet påverkade spelet och det regntunga underlaget var allt annat än svårspelat. Förutsättningarna innebar att spelet inte kom upp i någon särskilt hög standard men bägge lagen ska ändå ha en eloge för att man försökte.

Som alltid när det vankas derbyn präglades matchen också av mycket kamp och hög intensitet. Bägge lagen var framme i offensiv väg men i första halvlek lyckades varken Hittarps IK eller Eskilminne IF förvalta målchanserna som skapades. Hemmalaget var kanske strået vassare och det syntes tydligt på HIK-spelarna att man inte ville förlora ytterligare en match.

Det skulle dröja till den 62 matchminuten innan matchens första mål registrerades och det var dessvärre gästerna som skulle ta ledningen. Efter lite otur med timingen från HIK skulle Eskils stora målskytt, Johanna Olsson, serveras ett fritt läge och hade inga bekymmer med att raka in bollen i det öppna målet.

HIK gav sig ut på kvitteringsjakt och strax efter ledningsmålet, i matchminut 69, lyckades hemmalaget också utjämna resultatet. Efter en fin aktion ute på högerkanten kom bollen till Isabelle Angel som med pannan forcerade in kvitteringen.

Detta var också aftonens sista mål och matchen slutade alltså 1-1. Filippa Persson gjorde sin första derbymatch i målet och svarade för en rad svettiga räddningar. Blott 17 år ung går hon verkligen en ljus framtid tillmötes.

Målvakten själv är också glad över sin startplats

– Det är fantastiskt kul att jag tagit en startplats. Äntligen får jag visa vad jag går för. Jag ser framför mig att jag vill ta mig så långt det bara går

För HIK Dam väntar nu ett litet sommaruppehåll. Nästa match spelas först den 31 juli, hemma på Laröds IP mot Trelleborgs FF.

Vi önskar laget en skön sommar och ser fram emot en intensiv höstsäsong därefter.