Delad pott mot Nättraby

Våra damer fick förvisso med sig en poäng hem från bortamatchen mot Nättraby, men med tanke på händelseutvecklingen var resultatet en besvikelse.

HIK hade nämligen ledningen med 3-1 en bit in på andra halvlek, och såg länge ut att gå mot en lika välkommen som viktig seger, men hemmalaget ville annorlunda och i matchens absoluta slutskede lyckades laget trycka in kvitteringsbollen.

Oerhört tungt så klart men samtidigt ett stort steg i rätt riktning jämfört med tidigare matcher.

HIK fick annars ingen pangstart eftersom Nättraby skulle ta ledningen. Därefter vaknade gästerna till liv ordentligt, inte minst Emma Björklund. Nyförvärvet inför säsongen hann både kvittera och ge Hittarp ledningen innan halvtidsvilan.

I början på andra gjorde Mell Karlsson, sin vana trogen, mål på hörna där hon rakade in en retur.

Så länge såg allt väldigt stabilt ut och HIK fortsatte att vaska fram heta målchanser.

Med kvarten kvar att spela skulle reduceringen dock komma och därefter valde HIK att ligga på försvarssida medan Nättraby gick på attack.

De offensiva försöken skulle ge utdelning, i matchminut 90, och att Hittarp inte lyckades bevaka ledningen svider så klart väldigt mycket.

Samtidigt är förlusttrenden bruten och det finns mycket positivt att plocka med sig inför kommande matcher.

Härnäst väntar match hemma på Laröds IP. Vi gästas då av FC Rosengård 1917 och om den matchen går att läsa på hemsidan senare i veckan.