Delat pott i Göteborg - Futsal

HIK Futsal begav sig till Göteborg under söndagseftermiddagen för den tredje omgången i RFL. Matchen spelades i Lundenhallen och för motståndet svarade anrika föreningen GAIS. Matchen slutade 2-2, ett resultat som får anses vara klart godkänt för HIK med tanke på att laget låg under med två bollar efter den första halvleken. 

GAIS må vara nykomlingar i serien men nyförvärven som säkrats inför säsongen talar sitt tydliga språk: laget kommer vara inblandade i toppstriden redan under debutåret. 

Första halvlek präglades till en början av två lag som kände rätt bra på varandra. Efterhand började GAIS flytta upp sin positioner med hjälp av högre och mer aggressiv press. HIK lyckades hålla försvaret kompakt men drog också på sig några onödiga frisparkar. Detta renderade i en så kallad långstraff vilken Gais kunde ta ledningen via.

Strax därefter lyckades hemmalaget utöka sin ledning, via en snöplig hörna där avslutet som smet sig in på första stolpen. 2-0 stod sig halvleken ut. 

I halvtid ville Coach Carlos med övriga ledare att laget skulle försöka bryta sig igenom sin motståndares förstapress. En manöver som HIK, genom att våga spela ut mer samt ta löpningarna in i tomma ytor, och lyckades väl med att genomföra. Detta gav också gästerna möjlighet att föra spelet mer och matchen tippade därmed över till HIK:s fördel.

HIK:s aggressivitet ledde till att GAIS backade hem alltmer och istället satsade på kontringar. Ett par 1 vs 1-lägen uppstod men Josefine Månsson i målet lyckades avvärja alla farligheter.

Det var som sagt HIK som skulle göra mål i den avslutande halvleken. Laget fick en gyllene möjlighet att reducera tidigt i andra, via en straff, men målvakten gjorde en kanonräddning på Mia Westerblads hårda avslut. 

I den 30:e matchminuten skulle reduceringen dock komma. Isa Aguilars avslut vid bortre stolpen var distinkt och otagbart. Målet ingöt också hopp i laget som fortsatte trycka framåt för att utjämna resultatet. Ett försök som lyckades alldeles lysande och i den 35:e matchminuten kommer också kvitteringen. 

Leyla Güngör bryter fram efter ett stabilt agerande i försvaret. Hon avslutar sin anstormning med ett stenhårt skott vars bollbana ändrar riktning på en hemmaspelare. Målvakten försöker förgäves dra bollen ur målet men lädret har redan passerat mållinjen och HIK har därmed kvitterat. Målet registrerades som självmål men Güngör var helt klart den rättmätiga ägaren. 

Till Carlos stora förtret fortsatte HIK att spela offensivt genom att försöka gå för en vinst även under slutminuterna. Dock utan resultat och matchen slutade således två lika. Efter den första halvlekens debacle var det ändå en lättnad när slutsignalen gick och att få med sig en poäng i tuffa bortamötet mot ett av de förmodade topplagen får betraktas som ett lyckat dagsverke. 

För HIK Futsal väntar en ny träningsvecka och på söndag är det äntligen dags för hemmapremiär. Matchen spelas i Hittarpshallen, avspark 14:00, och för motståndet svarar Herrestads AIF. Varmt välkomna till denna första hemmamatch för säsongen.

//..Heja Hittarp