Det sista steget

På lördag kan våra herrar säkra seriesegern och denna potentiella superbedrift kan beskådas hemma på Laröds IP. Laget möter redan degraderade Ljungby IF. Avspark sker 15:00 uppe på konstgräset.

Det återstår tre omgångar men med sju poängs marginal ner till tvåan Halmia kan avancemanget alltså realiseras redan till helgen. Prestationen är verkligen imponerande och Erik Edman tillsammans med övriga ledare och spelare ska verkligen ha en enorm eloge för sättet de genomfört säsongen hittills.

Nu ska det sista, slutgiltiga klivet tas och att kunna göra det hemma i norra Helsingborg känns så klart särdeles bra.

Ljungby är alltså redan klara för spel i division 4 kommande säsong. Laget har inte fått det att flyga denna säsong och endast sju poäng har spelats in. En seger och fyra kryss. Så klart en besvikelse men det finns en stark fotbollskultur i området så föreningen har alla möjligheter att omgående studsa tillbaka.

Senast, hemma i Småland, förlorade man mot Högaborgs med 1-0. Just målskyttet har varit en stor plågoande året igenom och endast vid åtta tillfällen har laget hittat nätet. Lucas Jansson är Ljungbys främste målskytt med två gjorda mål.

Att laget reser till Laröds IP med ingenting att spela om kan kanske vara en fördel. Att slippa pressen kan ibland göra att laget uppträder mer avslappnat. Vi får helt enkelt se.

HIK hade en spelledig helg senast och kommer rejält utvilade inför helgen. Med sex raka segrar i ryggen är självfallet formen fantastisk, konstigt vore det annars, och vi hoppas att spelarna verkligen super in sin prestation.

Det sista måste dock göras och deras största fiende är så klart de själva. Ljungby ska besegras, det är odiskutabelt, och som alltid kommer det krävas att laget uppträder med rätt inställning. Ett givet faktum såväl spelare som ledare är väl varse om.

Vi ser verkligen fram emot matchen, hoppas på mycket publik och önskar laget stort lycka till.

Avspark 15:00 alltså. Fri entré, så klart.