Dubbla matcher på IP

På lördag vankas det dubbla seniormatcher hemma på Laröds IP. 12:00 inleder herrarna, för motståndet svarar Vinbergs IF. 15:00 är det sedan damernas tur och för deras del väntar Färjestadens GoIF. Då bägge lagen befinner sig i utsatta lägen är matcherna fortsatt av yppersta vikt och vi hoppas därmed att alla HIK:are sluter upp bakom lagen, förslagsvis genom att stötta dem hemma på IP.

För herrarna infann sig viss arbetsro i och med den efterlängtade segern senast, hemma mot IS Halmia. De tre poängen visade sig vara väldigt viktiga men fortfarande tillhör HIK den stora skara lag som är indragna i bottenstriden.

Det solida försvarsspelet gladde senast och att det finns offensiv kapacitet i anfallsspelet är vi sedan tidigare väl varse om. Förhoppningsvis kan Schönbergs mannar nu bygga vidare på fundamentet som lades i Halmia-matchen och leverera en ny stabil prestation.

Lördagens motståndare är dock en knepig nöt att knäcka. Vinberg påminner lite om Halmia och försöker bedriva en fotboll med stort bollinnehav och variationsrika kombinationer. Laget inledde säsongen riktigt risigt men har ryckt upp sig ordentligt och är numera ett av seriens allra formstarkaste gäng. Laget har gått obesegrade ur de fem senaste matcherna och har bland annat två riktiga pangsegrar, 9-0 mot IFK Malmö och 5-0 mot Assyriska BK, att stoltsera med.

Senast delade ett reservbetonat VIF på poängen med Rosengård, på bortaplan i Malmö, och det verkar som att laget fått fason på spelet. Huruvida tongivande spelare återvänder till matchen på Laröds IP ägnar vi ingen tankeverksamhet på, för HIK är det full fokus på den egna insatsen.

Däremot är det av vikt att notoriske målskytten, Besart Zeqiri hålls under uppsikt. Hans tio mål bär respekt med sig och att han är en viktig kugge i hallänningarnas anfallsspel är en självklarhet. Även rivige Simon Andersson är en poängkreerande spelare som HIK bör vara vaksamma på.

Avspark 12:00!

Klockan tre är det damernas tur att bekänna färg och med blott tre omgångar kvar börjar serien verkligen att dra ihop sig. HIK har dansat längs strecket under stora delar av året och med några enstaka matcher kvar känns det positivt att lagets öde helt vilar i egna händer.

Den senaste matchen var ingen höjdare rent prestationsmässigt men laget knep en tung pinne, vilken kan visa sig väldigt betydelsefull när vi summerar serien senare i höst. Då damerna radat upp starka insatser, bortsett från senast, hoppas vi nu att HIK kan få allt att stämma framöver och därmed säkra förnyad existens i ettan.

På lördag reser alltså öländska Färjestaden till norra Helsingborg och ånyo är det ett lag hemmahörandes i tabellens toppskikt som står för motståndet. Laget har dock en bit upp till serieledande Dösjöbro och får därmed främst sikta på en framskjuten placering.

Senast besegrades Bromölla hemma på Tallhöjden, 1-0 slutade den drabbningen, och det är ett av seriens absolut starkaste försvarsspel som HIK:s anfallare ska försöka forcera igenom. Blott 19 mål har försakats och i en serie annars ofta präglas av målglada matcher är detta inget annat än respektingivande.

Framåt handlar mycket om Ofelia Medhammar och med sina 13 baljor är hon trea i seriens skytteliga. I vårmötet svarade hon för två mål och vi bör således ha koll på hennes offensiva egenskaper.

Damernas näst sista match hemma på IP spelas alltså på lördag och vi hoppas som sagt på många HIK-besökare denna helg.

Avspark 15:00!

Vi önskar bägge lagen stort lycka till!