Dubbla matcher på IP

På lördag väntar dubbla seniormatcher på Laröds IP. Herrarna äntrar planen 12:00 och denna gång väntar ett litet derby. Vejby IF tar sig från Bjäre till norra Helsingborg.

Efter segern senast är det positiva tongångar i HIK-lägret. Ljungby befinner sig förvisso under strecket men att vinna med 7-0 är ändå stärkande för självförtroendet. Inte minst efter förlusten i omgången tidigare.

Därför hoppas vi att våra serieledande herrar kan bygga vidare på den prestationen även under helgens omgång. Det börjar så sakteliga att dra ihop sig, även fast det fortfarande återstår en hel del matcher, och att inte ge våra närmaste utmanare om förstaplaceringen något syre kan visa sig vara vägvinnande inför avslutningen.

Vejby IF är dock ett ytterst kapabelt lag och det kommer krävas en ny genomgedigen insats om samtliga poäng ska stanna på Laröds IP.

Senast mötte det orangea laget Högaborgs BK hemma i Vejby och den matchen slutade 1-1. Därmed är laget placerade på en stabil femteplats, fem poäng bakom Hittarps IK. Ska laget blanda sig i toppstriden ånyo krävs det nästan seger på IP, ett scenario vi gärna undviker.

Lagets främste målskytt heter Frederik Thomassen och han har gjort fem mål på nio matcher.

Vi hoppas att HIK fortsätter i samma anda som senast och önskar laget stort lycka till.

15:00 är det damernas tur att ta vid och för motståndet svarar serieledande Ifö Bromölla.

Laget har verkligen varit skoningslösa denna säsong och efter tolv spelade matcher är man fortfarande obesegrade. Tio segrar och två kryss är verkligen imponerande. Hatten av.

I den senaste omgången kom däremot en rätt rejäl skräll. Tabelljumbon Emmaboda, som inför matchen endast stod på tre poäng, knep nämligen en pinne på Strandängen i Bromölla.

Vad den poängförlusten har inneburit för laget är svårt att sia om men att Ifö är ett otroligt bra gäng är däremot klarlagt sedan länge. På tolv matcher har man gjort 39 mål framåt och endast släppt in åtta i andra änden.

Ebba Järvensivu är den som varit allra mest produktiv. 16 mål på elva matcher är statistisk som förpliktigar och henne måste HIK vara vaksamma med. Anfallarens kollega, Jindra Van Reeden, som gjort sex mål är däremot indisponibel efter en utvisning i senaste matchen. Ett tungt avbräck, helt klart.

För HIK:s del är det återigen en viktig match. Förlusten senast, mot Halmstad, svider förvisso fortfarande men samtidigt skvallrar prestationen om att laget har förmåga att skaka om samtliga lag i serien.

Hanna Hallström saknas förvisso, efter tre gula kort men vi hoppas att övriga i truppen ska ersätta henne med stor pondus.

Matchen startar som sagt 15:00 och vi hälsar alla HIK:are varmt välkomna till en riktig kanondag på Laröds IP. Fri entré som vanligt.