Dubbla segrar på IP

Hittarps IK hade en dejlig lördag på Laröds IP. Dagen inleddes med stor fotbollsavslutning och avslutade med att våra seniorlag knep samtliga sex poäng som låg på bordet.

Våra damer tog en ny livsviktig seger i en tät, tuff batalj mot Hammenhög. Det var i ärlighetens namn inte mycket till skönspel som utspelades på A-planens höstmärkta gräsmatta. Att matchen var av stor vikt för båda lagen syntes tydligt och innehållet präglades mer av krig och inställning.

Den första halvleken var en jämn historia med litet övertag för Hittarps IK. Inget av lagen skapade några riktigt farliga målchanser och av den anledningen var det mållösa resultatet logiskt.

Bara fem minuter in i andra skulle dock det förlösande målet komma. Isabelle Angel avslutade från distans och bollen hittade in i nätmaskorna. Oerhört skönt för alla med HIK-sympatier.

Efter ledningsmålet tog Hammenhög över tillställningen och HIK valde därför att lägga sig på försvarssida. En taktik som föll väl ut och även fast det osade katt några gånger lyckades hemmalaget hålla stången.

Matchen slutade således 1-0 och Hittarps IK tog därmed klivet över på rätt sida strecket. Fantastiskt roligt och med två omgångar kvar att spela hoppas vi nu att laget fortsätter på den inslagna vägen.

I nästa match reser laget till Halland för bortamatch mot Laholms FK. Matchen spelas på lördag med avsparkstiden 12:00.

Parallellt med damernas match spelade våra serieledande herrar uppe på konstgräset. Gislaved gästade våra domäner men hade inte mycket att sätta emot. HIK var det klart bättre laget matchen igenom och visade med eftertryck varför laget med bred marginal innehar serieledningen.

Redan efter tio minuter gav Cim Nilsson hemmalaget ledningen och därefter var matchen nästan avgjord. Tim Amilon Persson utökade i matchminut 28 och bara minuter senare fastställde Oliver Åkerman slutresultatet.

Därför slog laget av på takten och hade en rätt behaglig resa fram till slutsignalen.

Segern innebär att HIK fortsatt håller distansen ner till IS Halmia. Kniper laget ytterligare en trepoängare är seriesegern säkrad. En fantastisk bedrift av både ledare och spelare.

Nästa omgång spelas först den 6 november, även den hemma på Laröds IP. Ljungby gästar då norra Helsingborg. Avspark 15:00.

Mer om den matchen när det närmar sig.