Dubbla seniormatcher

Dubbla seniormatcher på Laröds IP i morgon lördag. Herrarna inleder klockan 12:00 och möter då Ullareds IK. Damerna tar vid klockan 15:00 i matchen mot serieledande Åhus IF.

Våra herrar är inne i en period med många matcher. I serien går det som tåget, tre raka segrar kan inte beskrivas som annat sätt, men i veckan råkade man ut för en missräkning i DM. HIK slogs nämligen ut, borta mot Höllviken, i ett dramatiskt straffsparksavgörande.

Vi önskar alltid gå långt i DM så det är klart att vi gärna hade fortsatt i turneringen. Att gräva ner sig är inget alternativ utan istället är det full fokus på helgens utmaning. Hemma på IP tar vi emot Ullareds IK i morgon lördag. Avspark 12:00.

UIK har vi ställts mot vid flertalet tillfällen de senaste åren och det är alltid en tuff nöt att bemästra. Efter tolv spelade omgångar befinner sig laget på negativ kvalplats, två poäng framför Assyriska på nedflyttningsplats.

Senast förlorade Ullared borta mot Sävedalen med 3-1 och det är i de främre leden som utmaningarna främst sitter. Tio mål framåt är lite för magert om mer framskjutna placeringar ska uppnås.

Shane Rodson (fyra mål) och Shkelqim Pantina (3) har svarat för 70% av målen och kan HIK-försvaret avväpna dessa herrar är mycket vunnet.

Avspark 12:00 på IP alltså och som vanligt är det fri entré till matchen.

Klockan 15:00 är det damernas tur och för deras del väntar en tuff men inspirerande uppgift. Serieledande Åshus gästar nämligen Laröds IP.

HIK:s form är god men 2-2-matchen mot Fortuna senast var så klart en liten besvikelse. Vi använder poängtappet som tändvätska inför matchen mot serieledaren och hoppas att vi kan knäppa laget från östra Skåne på näsan.

Det kommer krävas en gedigen insats. Åshus har fortfarande inte förlorat efter tio spelade matcher. Åtta segrar och två kryss är sannerligen imponerande och framåt har laget gjort flest mål av samtliga lag i serien.

Sofie Andersson och Josefine Mårtensson har gjort tio respektive nio mål och är därmed lokomotiven i anfallsspelet.

Senast besegrades Eskilsminne hemma på Åhus IP. 4-2 till hemmalaget som därmed övertog serieledningen.

Vi gillar utmaningen och hoppas på stark support hemma på Laröds IP. Avspark 15:00 och naturligtvis är det fri entré till matchen.