Dubbla seniormatcher

På lördag vankas det dubbla seniormatcher för Hittarps IK, en på Laröds IP och en på bortaplan.

Hemma i norra Helsingborg visar våra damer upp sig för sista gången denna säsong. Laget tar emot Ängelholms FF, avspark 12:00.

13:30 är det herrarnas tur, som möter Ullareds IK på Hedevi IP.

Vi inleder med bataljen hemma på Laröds IP. Ängelholms FF ligger elva i tabellen inför omgången med fyra poäng upp till tian Ljungby. Tre segrar, ett kryss och 16 förluster är så klart inga roliga siffror men laget har fortfarande möjlighet att avsluta säsongen snyggt.

Senast förlorade ÄFF hemma i Ängelholm mot Eskilsminne med 3-1. Lagets form är inte uppåtgående men HIK har ändå stor respekt för motståndet. Framåt är Jonna Bååth den som leder lagets interna skytteliga med fem mål på 19 matcher.

För HIK ser läget desto ljusare ut. Tre raka segrar innebär att våra damer innehar tredjeplatsen men relativt betryggande avstånd ner till fyra Västra Karup. Upp till tvåan Eskilsminne är det tre poäng och så länge vi har möjlighet att komma ikapp ämnar vi göra ett försök.

Segern senast mot Fortuna, som avgjordes först i matchens slutskede, var moralhöjande och med tre raka segrar i ryggen går vi för en ny härlig trepoängare.

Våra herrar representerar klubben i Småland och har en tuff uppgift framför sig. Ullared är i skriande poängbehov då laget slåss med Höganäs om att knipa kvalplatsen. Just nu står laget på samma antal poäng men UIK har sämre målskillnad och innehar därmed en av de två degraderingsplaceringarna.

Tre matcher återstår av säsongen och för HIK handlar det om att avsluta säsongen snyggt. Som nykomlingen har man svarat för ett imponerande år och tillsammans med Sävedalen och Onsala slåss herrarna om femteplatsen.

Förlusten senast, borta mot Husqvarna, har vi nu borstat av oss och fokus ligger på Ullared. I UIK leder Shane Kalem Royson den interna skytteligan med sex målnoteringar. Utan att göra någon större analys av läget kan vi konstatera att Ullared släppt in flest mål av samtliga lag i serien. Kanske att detta är en av anledningarna till det prekära tabelläget.

Avspark 12:00 för damerna och 13:30 för herrarna.

Vi önskar båda lagen stort lycka till!