Dubbla seniormatcher under HIK-dagen

I morgon under självaste HIK-dagen vankas det dubbla seniormatcher på Laröds IP. Klockan 12:00 inleder damerna med att möta IK Zenith. 16:00 är det herrarnas tur och för deras motstånd svarar Lindome GIF.

Vi inleder med damernas match mot serietvåan Zenith. Laget, som spelat in 38 poäng på 16 matcher, kommer från en tuff förlust i seriefinalen mot Helsingborgs IF. HIF vann på Olympia med 2-0.

Den stora anledningen till lagets framskjutna tabellplacering är anfallsspelet. 51 mål är flest av alla tillsammans med HIF och att få bukt på deras offensiva framfart blir en inspirerande uppgift för HIK-försvaret.

Allra vassast har Sandra Mannerstråle varit. Hennes otroliga 23 mål på 16 matcher gör henne till solklar skytteligaledare. En offensiv urkraft som vi ämnar kväva på Laröds IP.

Våra damer kommer från ett likaresultat borta mot Göteborgs DFF. Ett kryss på bortaplan är alltid ok men med tanke på att HIK ledde med 3-0 hade vi så klart gärna fått med oss samtliga poäng hem till norra Helsingborg.

Hittarp är tabellåtta inför omgången och totalt är det sex lag som gör upp om den sista nedflyttningsplatsen. HIK har två poäng ner till fel sida strecket med sex omgångar kvar att spela. Spännande avslutning och vi hoppas att laget, med publikstödet i ryggen, skakar om serietvåan och ser till att samtliga poäng stannar på Laröds IP.

16:00 är det herrarnas tur och i deras fall väntar alltså Lindome från Mölndal. De svartvita ”zebrorna” är tabellsjua inför omgången och kommer till matchen med två förluster i ryggen. Senast tvingades man syna ett nederlag hemma på Lindevi, mot serieledande Onsala.

Laget är annars ofta involverade i målglada matcher och Robert Lipovac heter lagets offensiva nav med tolv mål på 18 matcher.

HIK är fortsatt indragna i bottenstriden och inför omgången är laget placerade på fel sida strecket. Det pågår en stenhård kamp mellan fyra lag som alla vill undvika at trilla ner.

Laget kommer från ett tungt nederlag på Ruddalen i förra omgången, mot Västra Frölunda, men formen är ändå helt okej och hemma på Laröds IP har HIK verkligen förmåga att rå på samtliga lag i serien.

Det kommer dock krävas att man kommer upp i nivå men vi ämnar ta oss an uppgiften med stor noggrannhet.

Som alltid är det fri entré på Laröds IP och vi hoppas på mycket folk och härlig stämning. Grillarna är självfallet på i det härliga vädret.

Varmt välkomna!