En av sex på IP

Under lördagen spelade både dam- och herrlaget hemma på Laröds IP. Herrarna inledde i derbyt mot Vejby IF och strax därefter var det damernas tur att möta seriesuveränen Ifö Bromölla. 

Tyvärr var det ingen höjdardag för HIK och av sex möjliga poäng stannade endast en ynka hemma i norra Helsingborg. 

Det var herrarna som delade på pinnarna med Vejby. Gästernade hade ledningen vid två tillfällen men HIK lyckades kvittera, båda gångerna genom Tim Amilon Persson, och säkrade därmed åtminstone en poäng. 

Laget ägde bollinnehavet och försökte verkligen få hål på sin motståndare men hade förtvivlat svårt för att omvandla övertaget till riktigt heta målchanser. 

Vejby tog också ledningen i matchminut 45 och kunde därefter fortsätta ligga på försvar. 

Amilon Persson skulle ändå få in en kvitteringsboll i matchminut 70 och laget påbörjade en forcering därefter. I den 79 minuten var det dock gästerna som återtog ledningen och istället för ett avgörande mål fick HIK börja om på ny kvitteringsjakt. Ett försök laget lyckades med och med bara några minuter kvar att spela skulle Tim återigen noteras i målprotokollet. Matchen slutade 2-2 och poängen innebär att Hittarps IK fortsatt är serieledare. 

I nästa omgång väntar ett nytt derby, denna gång på bortaplan. Hittarps IK reser till Råå för het batalj mot Råå IF. 11 september, avspark 15:00 är det dags. 

Efter herrarnas tillställning tog damerna vid men laget hade ingen rolig eftermiddag. Ifö Bromölla visade noll pardon och hade inga större bekymmer med att resa hem från Laröds IP med tre nya poäng. 

Matchen slutade 9-1 till gästerna, ett mindre smickrande resultat så klart. Olivia Johansson lyckades med konstycket att göra ett äkta hattrick efter 20 minuter och då var matchen avgjord. 

HIK:s mål gjordes av Emma Björklund. 

Vi accepterar att skillnaden mellan botten och toppen är stor och det är inte i denna typen av matcher som HIK ska plocka poäng. Lagen på nedflyttningsplats förlorade också och detta sköna besked innebär att Hittarps IK fortsatt befinnner sig på säker mark. 

Härnäst väntar däremot en betydligt viktigare fight. HIK reser till Emmaboda IP för match mot tabelljumbon, Emmaboda IS. 11 september, avspark 14:00. 

Mer om den holmgången går att läsa på hemsidan senare under veckan.