Erik Edman ny tränare för herr

Hittarps IK har utsett en ny huvudtränare för herrlaget och vi välkomnar Erik Edman till vår kamratklubb på norr.

I fotbollskretsar behöver Erik ingen större presentation, hans gedigna, framgångsrika karriär som fotbollsspelare talar egentligen för sig själv. Som aktiv har han över 100 allsvenska matcher i Helsingborgs IF och som utlandsproffs har Erik erfarenhet från spel i många av de stora europeiska ligorna.

Hans insatser för Tottenham i London, Rennes i Frankrike och Heerenveen i Nederländerna sticker ut allra mest och det svenska landslaget har Erik representerat vid 57 tillfällen, där han har erfarenhet av både EM- och VM-slutspel.

Två gånger har Erik Edman kunna titulera sig som svensk mästare och vid tre tillfällen har han vunnit Svenska Cupen.

Hans mörsare till distansskott för Spurs, mot Liverpool på Anfield Road, och hans inlägg till Henrik Larsson i EM i Portugal är två individuella prestationer som alltid bör nämnas så fort Huskvarna-sonen omnämns.

Nu väntar dock en helt annan typ av utmaning, denna gång som huvudtränare för Hittarps IK:s herrar, och de större arenorna som Erik vant sig vid är därmed ersatta av de lite mer rurala motsvarigheterna.

Att byta ut matchtröjan mot ledarstället är förvisso ingen ny upplevelse och Edman har erfarenhet av tränarrollen som assisterande i HIF och Eskilsminne samt huvudtränare för numera nerlagda HIF Akademi (Förhoppningsvis ingen korrelation där).

Utöver tränarsysslan har Erik efter avslutad karriär både hörts och synts i etern. Bland annat har han varit allsvensk expert för TV 4 samt en av rösterna i populära podcasten ”Fotbollsexperterna”.

Att vara tränare för ett av Hittarps IK:s representationslag är ett uppdrag som förpliktigar. I HIK är denna roll rentav det kanske finaste ämbetet på fotbollssidan, och våra två seniorlag spelar en otroligt viktig funktion som motor och pådrivare för hela fotbollsverksamheten.

Herrarna har nu lagt den molokna säsongen 2019 bakom sig och framöver är fokuset inställt på det kommande året. Att ha säkrat en ny huvudtränare innebär att den största pusselbiten nu fallit på plats och därmed kan arbetet med att leverera ett slagkraftigt lagbygge intensifieras ytterligare.

Vi hälsar Erik Edman varmt välkommen till Hittarps IK!