Förlust mot Halmstad

Damerna var med om en svängig upplevelse i Halmstad och trots att HIK hade en tvåmålsledning skulle hemmalaget gå vinnande ur bataljen. HBK vann med 4-3 efter att ha avgjort i slutet på matchen.

Hemmalaget tog ledningen efter tio minuter men därefter var det Hittarps IK, och Sara Hansson för hela slanten. Anfallaren, som verkligen hittat målformen, både kvitterade samt gav HIK ledningen innan halvtidsvilan. Sara var däremot inte färdig, strax efter halvtidsvilan skulle hon vara framme igen och därmed fullborda sitt hattrick.

Då var det 35 minuter kvar att spela och Hittarps IK såg ut att gå mot en riktigt meriterande seger. Tyvärr ville hemmalaget annorlunda och med halvtimmen kvar att spela kom reduceringen. Därefter påbörjade laget en jakt som också skulle lycka fälla motståndet, om än med bara några fåtal minuter kvar.

Med 20 kvar att spela kom kvitteringen och i den 88 matchminuten skulle Halmstad, genom skytteligaledaren Moa Karlsson, också lyckas få in en avgörande boll. Otroligt surt så klart och att åka hem med noll poäng efter insatsen svider verkligen.

Samtidigt är det stärkande för moralen att kunna åka till en av säsongens tuffare bortamatcher och verkligen skaka om motståndet. En insikt som är nyttig inför resten av säsongen.

HIK är fortfarande på säker mark, en poäng före Färjestaden, och i nästa match väntar en ny stentuff match. Serieledande Bromölla gästar nämligen Laröds IP på lördag. Avspark 15:00 och om den matchen går det att läsa på hemsidan senare i veckan.