Futsalpremiär väntar i helgen

Fotbollssäsongen har precis avslutats för våra seniorlag och då är det som vanligt dags för vårt eminenta futsallag att ta vid. På söndag är det premiär för våra damer som gör resan till Orust för att precis som förra säsongen premiärspela mot Orust FC i Henånhallen.

I Hittarps IK kan vi stoltsera med att ha det enda skånska laget i landets högsta liga inom Sveriges snabbast växande sport. Det handlar om våra futsaldamer som spelar i RFL.

RFL står för Regionala Futsal Ligan och är som sagt den högsta ligan i landet på damsidan. I år blir lagets tredje säsong i denna och man har under denna kort tid med coach Carlos i spetsen lyckats hävda sig i futsalsverige. Under förra säsongen hade man de båda finallagen IFK Göteborg och GAIS i sin grupp och mot SM-vinnarna IFK spelade Hittarps damer oavgjort i båda mötena. Så att laget kan prestera det har man redan bevisat under föregående säsonger.

Det är därför med höga förväntningar man går in i den för året förnyade och lite tuffare ligan. RFL har bantats från 6 grupper ner till 3 och den tidigare öppna anmälan är numer ett minne blott. Detta innebär dels några nya bekantskaper och längre resor, men också att man kan förvänta sig att matcherna kommer bli tuffare. En spännande säsong med andra ord!

I omgång 1 är det alltså Orust FC som väntar, ett lag man mötte under föregående säsong, Orust placerade sig på 5e plats under förra året och tappade därmed sin plats i RFL. Dock fick man en ny chans till skänks då Kenty valde att dra sig ur. Hur Orust står sig mot föregående års upplaga är ingenting vi kan spekulera i nu men de flesta med HIK sympatier är nog rörande överens om att förra årets match i Mariahallen är någon vi helst glömmer.

Matchen spelas kl 15.00 uppe på Orust och hemmalaget har gått ut med att man kommer sända matchen via appen Min Fotboll, så alla HIK-supportrar kan tryggt följa matchen på distans.

Heja Hittarp