Fyra HIK-poäng

På Laröds IP, under HIK-dagen, inledde våra damer med att derbybesegra Eskilsminne med 2-0. Herrarna följde upp med att spela lika på noll mot Landvetter.

Vi inleder med damernas batalj och konstaterar att hemmalaget fick en drömstart på matchen. Redan efter några minuter stod det 1-0 på resultattavlan efter ett snöpligt självmål.

Därefter tappade matchen i kraft och varken HIK eller Eskilsminne skapade särskilt mycket. Hittarp hade god kontroll på handlingen och den avslutande akten följde lite samma mall.

Ytterligare ett HIK-mål skulle dock noteras då Nicoline Zevassus Svensson fastställde slutresultatet på övertid.

En mycket skön seger som innebär att HIK nu har ordentlig kontakt med topplagen inför avslutningen av säsongen.

Timmen senare var det herrarnas tur och trots visst spelövertag för Hittarp skulle denna matchen sluta mållös.

Landvetter valde en försvarsinriktad taktik och skötte den uppgiften väl. HIK lyckades ta sig igenom vid några tillfällen men skärpan saknades.

Den klart bästa målchansen dök upp på övertid då Oliver Åkerman serverades ett fritt läge från nära håll. Landvetters målvakt, Axel Wibrån var dock följsam och gjorde en mäkta svettig räddning. Årets kanske finaste.

Därmed säkerställde han att matchen slutade 0-0. Vi hade hoppas på seger men tar poängen och arbetar vidare.

Till helgen väntar nya hemmamatcher för båda seniorlagen. På lördag inleder damerna med match mot Röke IF. Avspark 12:00.

På söndag är det herrarnas tur och laget tar emot Torslanda IK. Avspark 13:00.

Mer om matcherna på hemsidan senare i veckan.