HIK Futsal klara för slutspel

HIK Futsal har för första gången någonsing lyckats kvalificera sig för slutspel i RFL. Detta stod klart efter 5-4-segern borta mot Svärtinge i helgen. 

Att nå slutspelet har varit det stora målet med säsongen och att HIK nu ges möjlighet att fortsätta tävla om ädla placeringen är verkligen välförtjänt. 

Också skönt att HIK lyckades studsa tillbaka efter den snöpliga, oväntade förlusten borta mot Ektorp i omgången dessförinnan. 

Borta mot Svärtinge rivstartade HIK och efter blott tio minuter stod det 0-4 på hemmatavlan. Årets främsta HIK-målskytt, Isabel Aguilar höll låda med tre av de fyra inledande målen. 

Hemmalaget tog sig tillbaka och lyckades reducera två gånger innan Mia Westerblad punkterade tillställningen. Svärtinge gjorde förvisso ett fullgott försök men lyckades inte hela vägen fram. 

5-4 till Hittarps IK som därmed delar förstaplatsen med IFK Göteborg Futsal. 

Med tre omgångar kvar att spela av serien har norrlaget redan lyckats säkra en slutspelsbiljett. Detta innebär inte att laget ämnar slappna av under de kvarvarande omgångarna. Siktet är självfallet inställt på förstaplatsen. 

Härnäst väntar returmöte mot Svärtinge IF, denna gång hemma i Mariahallen.

Matchen spelas den 23/1, avspark 14:30.