HIK och Anders Schönberg går skilda vägar

Hittarps IK och herrlagets tränare, Anders Schönberg har i samförstånd kommit överens om att bryta avtalet i förtid. Efter degraderingen tidigare i höstas har det förts diskussioner sinsemellan, med utgångspunkt i laget ska tillföras ny energi, och vår ambition har varit att bryta den inslagna väg som laget navigerat in på.  

Till slut landade både klubben och Anders i att en ny röst behövs för att åter kunna motivera gruppen och därmed vända den negativa trenden.

Klubbchef Fredrik Elgström.  

  • Att vi väljer att gå skilda vägar grundar sig i de diskussioner som förts den senaste tiden med vad som är bäst för alla parter framåt. Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt beslut att gå skilda vägar tidigare än planerat, men med det utvärderingsarbete vi gjort efter serieavslutningen så har vi i konsensus landat i detta. 
  • Vi har arbetat tätt med spelargruppen och tränarna från de sista omgångarna i serien tills idag. Vi lyckades samla energi inför serieavslutningen och med den kraftsamling som gjordes de sista omgångarna kan vi alla säga att vi verkligen gav det en chans. Min och den sportsliga ledningens bild av Anders och hans arbete har inte förändrats en millimeter sedan vi anställde honom. Vi hade en tydlig bild vad vi ville göra, och vilken pusselbit Anders var i detta. Men ibland passar inte alla bitarna hur gärna man än vill. Vi har, som vi alltid gör, lutat oss åt mot våra värderingar där kamratskap är en ledstjärna och vi har i vårt utvärderingsarbete haft detta som fokus. 
  • Efter den senaste tidens samtal måste jag ta tillfälle i akt att hylla Anders som oegoistisk har förståelse för situationen. Han har jobbat oerhört fokuserat varje träning för att göra laget bättre, det ska han ha all cred för. Det är tråkigt att våra vägar skiljs arbetsmässigt idag, men jag är övertygad om att dom kommer att korsas igen. Anders har framtiden för sig som tränare och han kommer att vara en tillgång vart han än.

Anders Schönberg

  • Det är alltid tråkigt när något avslutas i förtid, men med de samtal vi haft den senaste tiden så är detta det bästa för Hittarps IK. Jag hoppas att spelargruppen riktar fokus på nästa år och att alla tillsammans skapar bästa möjliga förutsättningar inför kommande säsong.
  • Jag vill tacka medarbetare, spelare och alla fantastiska människor som finns i och runt klubben. Ett extra stort tack till resten av ledarstaben och de som jag arbetat allra närmast. Jag är glad över att jag antog en härlig utmaning tidigt i karriären och har njutit av uppdraget att kliva in i Hittarps IK. Till sist vill jag önska laget och klubben lycka till i framtiden.

Klubben intensifierar nu jakten på ny tränare till herrlaget och ambitionen är att hitta en ny lösning så fort som möjligt. Fredrik igen.

  • Det finns något jättespännande i Hittarps IK, hela klubben är på otroligt stark frammarsch såväl på som utanför de kritade linjerna. Vi sitter på en ytterst intressant plattform, oavsett forum, och vi ser fram emot att kunna tillsätta tränarposten inom kort. När det kommer till fotboll finns det få uppdrag som är mer spännande i Helsingborg, det känner vi oss väldigt trygga i.

Eventuella frågor hänvisas till Fredrik på fredrik.elgstrom@hittarpsik.se

//..Hittarps IK