Huvudtränare för Dam U klara

Vi kan med glädje meddela att huvudtränarna för vårt Dam U nästa år är klara. Det är Håkan Jonasson och Stefan Berg som kommer att leda gänget i träning och match under 2023. Till sin hjälp har de en handfull drivna tränare som säkerställer att våra tjejer får bästa möjliga utveckling- och utbildningsmiljö i både träning och match.

Sandra Wuopio är kvar som huvudansvarig och ansvarar för att verksamheten har en tydlig koppling till vårt Dam A gällande arbetssätt, principer och roller. Dessutom ska det finnas ett nära samarbete mellan lagen, vilket vi redan förra året fick erfara då flera spelare födda 2007, 2006 och 2005 gavs möjlighet att både träna och spela med vårt A-laget.

”Tanken är att det ska finnas en tydlig röd tråd, från vår ungdomsverksamhet upp till vårt Dam A i hur vi vill jobba med våra spelare för att utbilda, utveckla och motivera dom hela vägen till vår seniorverksamhet och behålla dom hos oss så länge som möjligt. Vi ska hela tiden hitta strategier för att utmana spelaren på deras aktuella nivå. När en spelare sedan är redo för nästa steg så ska det synas att den personen har blivit fostrad hos oss i Hittarps IK, både på och utanför planen.

Som spelare i Dam U ska man också känna en trygghet när man får möjlighet att träna och spela med seniorerna i hur vi arbetar och vad man kan förvänta sig. Det gäller beteenden innan och efter match såväl som under match” säger Sandra.

”I år kommer vårt Dam U, precis som förra säsongen, att spela i F17 SM-serien. En regional serie där många bra matcher väntar vilket vi tänker leder till stor utveckling hos våra unga och duktiga tjejer. Förutom att spelarna hela tiden blir bättre på planen, individuellt och kollektivt, så arbetar vi med delar runt omkring, som kost och förberedelser inför match. Ett tydligt tecken på att detta är ett vinnande koncept är att vi inför 2023 har lyft spelare från vår egen verksamhet permanent in i Dam A, precis som vi önskar! Vi vill att vårt damlag ska representeras i stort av spelare som har varit med på hela vår resa från fotbollsskolan upp till vårt representationslag” avslutar hon.