Inför Emmaboda

Våra damer befinner sig i en knivig sits inför säsongsavslutningen. Samtidigt har laget fortfarande allt i egna händer och den vetskapen är skön att ha med sig.

Fem matcher återstår och för HIK väntar nu fyra raka omgångar mot lag på nedre tabellhalvan. Matcher som laget verkligen har möjlighet att plocka poäng i.

Först ut är morgondagens batalj mot Emmaboda. Avspark 11:30 på Laröds IP.

HIK och Emmaboda har lika många poäng, elva stycken, inför matchen med EIS har sämre målskillnad och innehar därför jumboplatsen. Upp till Färjestaden på säker mark är det nu sex poäng så båda lagen kommer garanterat att gå för segern.

Emmaboda förlorade senast borta mot Trelleborg med hela 7-0. Inga smickrande siffror men i matchen dessförinnan besegrade laget Hällaryd med 4-1. Därmed är laget fortfarande med i racet om nytt kontrakt.

Framåt har Emelie Zakrisson haft en stark säsong med nio mål på 17 matcher. Även Sandra Berg har visat offensiv förmåga med sina sex mål.

Våra damer gjorde en stabil match senast borta mot Hällaryd. Ändå lyckades laget inte få med sig några poäng hem till Laröds IP. Nu hoppas vi att laget också kan konvertera prestationerna till poäng.

Kapaciteten är stor och tilltron till laget likaså. En match i taget och stark stöttning på IP så kan det gå vägen, det är vi övertygade om.

Avspark 11:30. Varmt välkomna.