Inför Eskilsminne - Svenska Cupen

Ikväll är det match i Svenska Cupen för våra damer. Det är derby som gäller då laget reser till andra sidan stan där Eskilsminne IF väntar. Avspark 19:00 på Västergård.

Att HIK och Eskils har en sund rivalitet är ingen hemlighet, vi är i många avseenden varandras motsvarighet fast på varsin sida Helsingborg, och av den anledningen möts vi ofta både på ungdomssidan och seniorsidan.

Av den anledningen är matchen ikväll extra rolig om än väldigt tuff. Eskils spelar normalt sett i division 1 och där är laget tvåa strax efter Trelleborgs FF. Ett faktum som avslöjar vår motståndares kvaliteter.

I laget ryms också seriens skytteligaledare, Johanna Olsson. Den rutinerade anfallaren har gjort 15 mål på 13 matcher och måste verkligen hållas under uppsikt.

Inför matchen genrepade Eskilsminne med Södra Sandby. De sistnämnda vann med 4-1.

HIK är också igång för fullt efter uppehållet och vi är övertygade om att laget reser till Västergård fullt förberedda. Det är en inspirerande uppgift som väntar och kan laget få allt att klaffa finns det absolut möjligheter till avancemang,

19:00 ikväll alltså och vi önskar laget stort lycka till!