Inför Falkenberg

Våra damer är för tillfället på träningsläger i vackra Båstad. Där förbereder laget sig för fullt inför den stundande seriepremiären. Dessutom ska laget spela match mot Falkenberg. Avspark 14:15 på Kristineslätt IP i morgon söndag.

Falkenberg spelar i division 3 denna säsong och är ett av alla lag som föll offer när seriesystemet gjordes inför i år. Trots att man slutade tabellnia i tvåan blev det degradering och vi är övertygade om att Falkenberg gärna försöker ta sig tillbaka redan denna säsong.

Förra årets interna skytteligadrottning, Stina Wisén, gjorde elva mål och är kvar även denna säsong. En pålitlig målskytt som så klart betyder mycket i anfallsspelet.

Laget kommer från en tuff 7-1-förlust borta mot Malmö Akademi men FFF har också satt ett par bra prestationer under försäsongen.

HIK har tre starka DM-insatser i ryggen och det gläder att laget verkligen växlat upp ju närmre seriepremiären vi kommer. Med ett par dagar i Båstad hoppas vi att damerna putsar på detaljerna ytterligare.

Huvudtränare Sandra Wuopio om helgen och matchen

Vi lämnade Laröds IP för ett efterlängtat träningsläger på Riviera Strand i Båstad under fredagseftermiddagen.

Vi inledde lägret med ett matchförberedande träningspass på hemmaplan och gav oss därefter av mot Båstad med 22 spelare och 6 ledare.

Lördagen ägnar vi åt målsättningsarbete. Vi kommer naturligtvis att diskutera resultat- och prestationsmål och även beteendemål som är ett vidare steg från förra säsongen.

Utöver det fokuserar vi på att ge och få feedback kopplat till våra beteendemål. Självklart hinner vi också med samarbetsövningar, tävlingar och att njuta av varandras sällskap i en mysig miljö.

På söndagen väntar årets sista träningsmatch mot, för oss, ett nytt motstånd i form av Falkenbergs FF. 

Ett lag som vi inte vet speciellt mycket om förutom att dom, precis som många andra damlag just nu, bygger upp en gedigen och genuin damsatsning där man på sikt vill kliva uppåt i serierna.

Vi har många spelare med oss och kommer matcha alla inför annalkande Dm-match och seriepremiär.

Främst vill jag se många av de önskvärda aktioner och beteenden som jag tänker mig att vi kommer att framhålla under lördagens teoripass och implementera det direkt i vårt arbetssätt på planen.

Avspark 14:15 och vi önskar laget stort lycka till