Inför Halmia

Våra serieledande herrar har en match kvar av vårsäsongen innan uppehållet tar vid. Inledningen har varit alldeles strålande och det finns knappt superlativ som kan beskriva insatserna hittills.

Statistiken får helt enkelt tala för sig själv. Fem spelade matcher, fem vinster, 17 mål framåt och noll insläppta. Enastående helt enkelt.

Ytterligare en uppgift återstår innan våren går i mål och det är en av seriens absolut tuffaste som står på menyn. IS Halmia på Örjans Vall är alltid en utmaning och seriefavoriten, som står på sju poäng efter fyra matcher, är säkerligen taggade på att skrota HIK:s sköna segersvit.

Laget, som åkte ur tvåan under fjolåret, har siktet inställt på att sejouren i trean inte blir längre än ettårig. Halmianerna har enligt egen utsago det starkaste laget på många år och många i spelartruppen har bred erfarenhet från spel på hög nivå.

Poängmässigt hade Halmstads representant i serien säkerligen gärna haft ytterligare några pinnar. Förlusten med 0-4, hemma på Örjans Vall, mot Stafsinge svider säkerligen rejält. Serien är dock lång och Halmia kommer garanterat vara med och slåss om avancemanget senare i höst.

I den senaste matchen, borta mot Gislaved, vann ISH med betryggande 3-0. Isak Pettersson, som hämtats från Eskilsminne, gjorde sin två första mål för säsongen. I övrigt är det nyförvärvet från Tvååker, Jonatan Eriksson, som utmärkt sig allra mest framför mål. Fem mål på fyra matcher har han producerat och han måste så klart stävjas.

I HIK är självförtroendet på topp efter de starka prestationerna på sistone. VI hoppas att laget hunnit mobilisera om inför våravslutningen. Matchen startar 16:00 på lördag och vi önskar laget stort lycka till.