Inför Halmia/Nättraby

Ny helg med dubbla seniormatcher. Under lördagen spelar våra herrar seriefinal hemma på IP, mot IS Halmia. Avspark 12:00.

På söndag reser damerna till Nättraby för match mot Nättraby GoIF. Avspark 15:00.

Vi inleder med herrarna och att lördagens batalj är den viktigaste på hela säsongen är ingen underdrift. HIK leder alltså serien inför omgången men Halmia jagar strax bakom, två poäng efter. Vid hemmaseger skulle Hittarp göra ett miniryck och det scenariot hade ju varit väldigt välkommet att realisera.

Halmia är dock ett oerhört kapabelt lag så det vill till att HIK levererar en näst intill fläckfri insats. Hallänningarna befinner sig i god form och reser till norra Helsingborg med tre raka segrar i ryggen. Senast besegrades Högaborg, på Örjans Vall, med 2-0. I omgången dessförinnan besegrades Laholm, som också tillhör toppen, med 3-2.

Stor segerorganisatör i båda matcherna var Jonatan Eriksson som gjorde tre av de fem producerade målen. Just Eriksson leder skytteligan med tio målnoteringar på elva spelade matcher. En annan offensiv kraft som måste hållas under uppsikt är Isak Petersson. Åtta mål har nyförvärvet från Eskilsminne hunnit producera.

HIK kommer från en blytung seger i derbyt borta mot Råå. 2-1 till Hittarp efter mål av Oliver Åkerman. En lika skön som betydelsefull seger.

Med mer än hälften av matcherna avverkade börjar det så sakteliga att dra ihop sig. Att HIK innehar serieledningen är verkligen fantastiskt roligt och vi ser fram emot en rolig, dramatisk höst med start i morgon.

Avspark 12:00 i morgon alltså, varmt välkomna till Laröds IP.

Under söndagen är det dags för damerna att resa till Blekinge för en ny viktig match. Denna gång är det alltså Nättraby som står på andra sidan.

HIK råkade ut för en svidande förlust senast, borta mot Emmaboda, och är proppfulla av revansch inför söndagens kamp. Nederlaget senast innebär att damerna befinner sig på fel sida strecket men än återstår det gott om matcher och att ta sig upp på säker mark är en fullt realistisk målsättning.

För Nättraby ser det desto stabilare ut. Laget ligger sjua med betryggande utrymme ner till bottenstriden. Upp till topplagen är det också bred marginal så laget befinner sig i någon typ av ingenmansland.

I den senaste matchen åkte laget på en rejäl propp av Färjestaden. 6-2 till Ölänningarna som därmed passerade HIK i tabellen. Typiskt.

I anfallsväg handlar det nästan uteslutande om Nea Berg och Martina Andersson. Spelarna har gjort 10 respektive åtta mål hittills och ska HIK lyckas ta poäng är det en god idé att avväpna dessa offensiva krafter.

HIK befinner sig i en liten formsvacka. Prestationerna är ofta klart godkända men i varje match dalar laget under en period och blir då ofta straffade. Vi hoppas att damerna kan sätta en stark matchplan, tidigt få kontroll på matchen och sedan växla ut ordentligt. Ingenting är omöjligt.

Avspark 15:00.

Vi önskar bägge lagen stort lycka till.