Inför Halmstad - Dam

För damerna fortsätter det täta matchandet. Tisdagens tuffa förlust, hemma mot Nättraby, ska nu agera tändvätska inför helgens omgång. Denna gång är det Halland och Halmstad som gäller och för motståndet står Halmstads BK.

HIK har verkligen vaknat till liv denna höst och med tre segrar på de fyra senaste måste man säga att formen är fortsatt god. I den senaste matchen föll laget på slarv, inte minst i försvarsspelet, och vi hoppas att damerna kan hitta rätt i de defensiva momenten redan till helgen.

Framför allt hoppas vi att man gör sig av med ovanan att släppa in mål tidigt i matcherna. Att hamna i underläge är alltid påfrestande och kan laget undvika tidiga mål bakåt hade det så klart varit att föredra.

HBK är ett topplag och hemma i Halmstad är de särdeles starka. I den senaste omgången besegrades Emmaboda, på bortaplan, med 3-2 och som vanligt noterades Moa Karlsson för nya strutar. Hela seriens skytteligaledare har gjort 16 mål på 10 matcher, ett enastående facit och att få bukt på henne blir en inspirerande uppgift för HIK-försvaret.

Även HIK har fått igång sitt målskytte rejält och mycket framåt handlar om anfallsparet Mell Karlsson/Sara Hansson. Det har lossnat rejält och vi hoppas så klart att deras målaptit kan fortsätta bekymra våra motståndare även framöver.

Halva serien har nu spelats och HIK är på säker mark men ändå indragna i bottenstriden. Att man lyckats knipa ett gäng trepoängare på kort tid har gjort susen, inte minst för självförtroendet, och vi hoppas att damerna fortsätter i samma andra även framöver.

Mot Halmstad kommer det krävas en helgjuten insats av hela laget och vi känner stor tilltro till att HIK har förmåga att plocka fram en sådan redan till helgen.

Avspark 14:00 på Halmstad Arena, vi önskar laget stort lycka till.