Inför helgen - Fotboll S

I seniorlagens sfär rullar serielivet på i maklig takt. Båda lagen är nu rejält varma i kläderna och går nya hemmamatcher tillmötes under helgen – dam på lördag och herr på söndag.

Damerna tar emot Ljungby IF, avspark 13:00 och Herrarna Tölö IF, avspark 14:00.

Vi inleder med lördagens batalj. Damernas motstånd har inte rosat marknaden inledningsvis och efter fem omgångar står Ljungby på en inspelad poäng. Den kom i omgång fem, borta mot Röke IF.

Senast förlorade smålänningarna hemma mot Eskilsminne. 4-0 till västergårdarna. Det är klart att starten inte varit optimal men serien är lång och det finns fortfarande gott om möjligheter att klättra upp på säker mark.

Hanna Otterholm och Malena Forserud leder interna skytteligan med två mål vardera och är säkerligen nällade på ytterligare pytsar till helgen.

HIK har verkligen trummat igång maskineriet. Segern senast mot Glumslöv tillhörde en av säsongens allra skönaste och laget är nu involverade i toppstriden på riktigt.

För att fortsätta etablera sig i tabellens övre skikt krävs det nya trepoängare och vi hoppas att laget kan bärga en sådan på lördag. Hemma på Laröds IP är HIK erkänt starka och ambitionen är så klart att fortsätta vara svårslagna i norra Helsingborg.

På söndag är det herrarnas tur och de tar i sin tur emot Tölö IF. Efter drömstarten på säsongen med tre raka segrar har verkligheten nu hunnit i kapp laget. Uddamålsförlusten senast, borta mot Västra Frölunda, var den tredje i ordningen. Att herrarna, som är nykomlingar i serien, skulle råka ut för plumpar under säsongens gång var vi rätt på det klara med.

Förlusterna hade också kunnat sluta annorlunda, med lite större skärpa och flyt, så det finns verkligen ingen anledning att gräva ner sig. Istället är det fullt fokus på söndagens omgång mot niondeplacerade Tölö.

Laget vann senast i hemmamatchen mot Ullared. 2-1 till Tölö och efter sex matcher står laget på två segrar, två kryss och två förluster.

Tölö har inte riktigt fått igång målskyttet, bara Adam Philips har gjort mer än ett mål i laget.

För HIK handlar det om att ta tillvara på möjligheterna, orka hålla skärpan i försvarsspelet och hålla ihop lagdelarna. Lyckas laget med detta ser prognosen ljus ut.

Avspark 14:00 på Laröds IP.

Båda matcherna är så klart utan entré så det är bara att ta sig upp till Laröds IP och stötta Hittarps IK. Vi önskar lagen stort lycka till.