Inför helgen - Fotboll S

Hittarps IK:s två seniorlag trummar på i sina respektive serier. Till helgen är det dags igen och denna gång väntar två bortamatcher. Herrarna möter Landvetter i morgon lördag, avspark 13:00, och timmen senare sker damernas matchstart i derbyt mot Eskilsminne DFF.

Vi är så klart lika intresserade av båda matcherna men för damernas del väntar derby och sådana smäller ju alltid lite extra högt.

Som vanligt följer vi den kronologiska ordningen och inleder med herrarnas match, som är den åttonde omgången i ordningen. Åttondeplacerade Landvetter tar alltså emot hemma på Landvetter IP och detta är ett motstånd vi inte mött särskilt ofta i modern tid. Alltid kul med sådana bekantskaper.

LIS kommer från en uddamålsförlust, borta mot Ullared, och lagets matcher präglas av många mål.

Framåt har William Andersson gjort fyra mål på sju matcher och är därmed ett offensivt hot som inte ska tillåtas för mycket utrymme.

Landvetter har dock haft utmaningar i försvarsspelet. Hela 19 mål har försakats vilket är nästan tre bollar i eget mål per match. Nu väntar HIK, som är ett av seriens målgladaste lag, och om trenden fortsätter lär matchen genomsyras av mycket mål och underhållande fotboll.

HIK tog en hyperviktig seger senast i hemmamatchen mot Tölö. Efter tre raka förluster var det så klart jätteskönt att vända den trenden genom att studsa tillbaka på vinnarspåret.

Nu väntar en ny knivig match, avspark 13:00 i morgon.

Timmen senare är det alltså damernas tur och i deras fall väntar spännande derby mot Eskilsminne DFF.  Som vanligt är det Västergård som gäller och Eskilsminne leder dessutom serien, tre poäng före Hittarps IK.

EDFF tränas av tidigare HIK-tränaren, Jimmi Kiander. Alltid kul med tidigare bekantskaper och Kiander har verkligen fått en bra start på säsongen med sitt lag.

Efter sex omgångar är Eskilsminne fortfarande obesegrade. Fem segrar och ett kryss. Senast vann laget mot Röke IF med 2-1 på bortaplan.

I offensiv väg har Julia Hammons svarat för nästan hälften av målen. Fem mål på lika många matcher är starka papper och att lyckas avväpna henne är en av många nycklar till seger i denna match.

I övrigt är Eskilsminne ett lag som byggt sin framgång bakifrån. Bara fem mål har laget släppt in så det blir en tuff, men inspirerande, uppgift för våra offensiva spelare.

För våra damer är formen fortsatt god. Bortsett från premiärförlusten är HIK obesegrade och man kommer till Västergård med två raka segrar i ryggen. I den senaste matchen, hemma mot jumbon Ljungby, gjorde laget vad som krävdes men inte mycket mer. På lördag vill det till att Hittarp höjer sig ytterligare någon nivå med tanke på att motståndet är av annan kaliber.

Den utmaningen är vi så klart villiga att anta och förhoppningsvis kan våra damer återvända till norra Helsingborg med tre poäng och derbyseger under eftermiddagen.

Vi önskar både dam- och herrlaget stort lycka till.