Inför HIF - Dam

Nu på lördag är det äntligen dags för damernas försäsongspremiär. I årets första match möter vi Helsingborgs IF hemma på Laröds IP. Avspark 13:00 nu på lördag.

HIF startade sin damsatsning för ett par säsonger sedan och har gått spikrakt genom seriesystemet sedan dess. Under fjolåret vann laget division 3 i överlägsen stil och i år är det alltså tvåan som gäller. Där är laget bland annat seriekonkurrent med Hittarps IK.

Ett gäng av HIF-spelarna har ett förflutet i Hittarps IK så det är en hel del bekanta ansikten som kommer till Laröds IP till helgen.

Maya Waltersson heter fjolårets stora skyttedrottning med 25 mål på sju matcher. Makalösa siffror så klart.

Första matchen är alltid lite speciell. Alltid svårt att fullt ut ha koll på statusen och en hel del ringrost lär säkerligen lysa igenom. Inte minst då januari ofta präglas av hård träning.  

Huvudtränare Sandra Wuopio inför årets första kamp

Vi kommer från en rätt tuff och intensiv period med många träningstillfällen per vecka för att sätta grunderna inför serien. Vi tänker att motståndet i år kommer att sätta oss på hårdare prov och därmed försöker vi att öka belastningen i veckorna för att klara detta. Vi har hunnit med en del taktik och teori också eftersom vi har många nya in i truppen.

I matchen på lördag kommer våra nya spelare få möjlighet att visa framfötterna ordentligt och erbjudas mycket speltid. Sex spelare från truppen är inte aktuella för spel vilket självklart ger möjlighet till andra spelare att visa att man vill vara med och konkurrera under säsongen 2023. Det ska bli spännande att se våra nyförvärv och yngre spelare mot bra motstånd.

Eftersom det är första matchen för säsongen så vill vi se om grunderna sitter utifrån de taktiska delar vi har hunnit träna på och hur vi står oss fysiskt just nu.

Avspark 13:00 på lördag. Varmt välkomna till Laröds IP.