Inför Höganäs

Herrarnas sista match denna vår spelas hemma på Laröds IP och för motståndet svarar den nordvästskånska kollegan Höganäs. Avspark 19:00.

Det är två lag i varsin ända av tabellen som mäter krafterna denna afton. HIK har rejäl tätkänning efter fyra raka segrar medan Höganäs befinner sig på fel sida nedflyttningsstrecket.

Att laget från Kullabygden är i desperat behov av poäng är så klart naturligt och i den senaste omgången, mot Assyriska, kom säsongens första seger. Trepoängaren innebär att laget lämnat jumboplatsen och upp till kvalplatsen är det bara en poäng.

Framåt är det bara prestigeförvärvet Oke Akpoveta som gjort fler än ett mål. Han står på fyra noteringar och var också den som spelade en avgörande roll i den senaste omgången. En fysisk spelare med erfarenhet från spel på högre nivå som HIK-försvaret självfallet måste hålla under uppsikt.

I Hittarps IK är tonläget väldigt positivt. Fyra raka segrar innebär att fjärdeplacerade HIK har kontakt med topplagen och vid seger i kväll har man satt sig i ett spännande utgångsläge inför hösten.

Detta är också sista matchen med Erik Edman som tränare. Edman har åtagit sig uppdraget som sportchef i Landskrona BoIS och vi hoppas att han får avsluta sin framgångsrika vistelse på Laröds IP med tre sköna poäng.

Avspark 19:00, varmt välkomna till norra Helsingborg i kväll.