Inför Husqvarna

I kväll spelar våra herrar ny serieomgång. Laget reser till Småland för att ta sig an serietvåan Husqvarna. Avspark 19:30 på Vapenvallen.

Efter en mindre smickrande svit har HIK nu fått ordentlig fart på grunkorna. Två segrar på de tre senaste matcherna gör att laget håller fast i femteplatsen. Senast besegrades Torslanda med 4-2 och vi hoppas nu kunna rida vidare på den inslagna vägen.

I kväll väntar en av säsongens tuffaste utmaningar. Husqvarna ligger på positiv kvalplats och har fyra poäng upp till serieledande Eskilsminne. Med fyra matcher kvar att spela finns det fortfarande möjlighet att komma i kapp och förbi, inte minst med tanke på att lagen ska mötas senare i höst, men det kommer nog krävas full pott.

I den senaste omgången tappade Husqvarna oväntat poäng borta mot Höganäs. Matchen slutade lika på två och får anses vara en tung poängförlust med tanke på att laget ledde med 2-0 en bra bit in i andra halvlek.

Framåt är Adam Rubin och Tarek Alnator två stora hot. Spelarna står båda på elva mål hittills under säsongen och bör hållas under uppsikt.

Lagets stora framgångsfaktor är dock försvarsspelet. Bara tio insläppta mål på 22 matcher är sannerligen imponerande så det kommer bli en inspirerande utmaning för våra anfallare att få hål på försvaret i kväll.

Avspark 19:30 på Vapenvallen och vi önskar laget stort lycka till.