Inför IFK Göteborg - Futsal

Förra helgen avklarades hemmapremiären där man i den temporära matcharenan hittarpshallen tog emot Herrestads AIF. HIK-tjejerna fick en tämligen lätt resa mot 3 poäng och matchen slutade 9-1 till hemmalagets favör. 

Till helgen är det dock ännu en bortamatch som väntar. Det bär åter igen av mot Göteborg och Lundenhallen, precis som för två veckor sedan då man mötte GAIS och fick ett oavgjort med sig hem. Den här gången är det dock storlaget IFK Göteborg som står för motståndet. 

IFK är en legendarisk klubb, inte bara när det kommer till fotboll, utan även i futsal. På damsidan har man länge varit med i den absoluta toppen och så sent som säsongen 2016/2017 spelade till sig ett SM-silver och säsongen efter kom man till semifinal innan det tog stopp mot det årets SM-vinnare, Falcao FC. 

Med HIK-ögon har klubben också en stor historisk betydelse då det var just en bortamatch mot IFK Göteborg, den gången i den klassiska Lissebergshallen, som var den första matchen som laget spelade tillsammans. Det var i oktober 2018 som ett nystartat Hittarps IK Futsal åkte upp till Göteborg för att möta de på förhand favorit-tippade giganterna IFK Göteborg. På skakiga ben likt bambi på hal is tog man sig ann uppgiften, trots att flera bärande spelare som skulle utgöra kärnan i laget 2018 av olika anledningar inte var tillgängliga för spel. Matchen slutade med en vinst till IFK med 6-2. 

Men Hittarpstjejerna skulle knyta näven och kämpa vidare och när IFK sedan besökte Hittarpshallen knappt 2 månader senare var det ett helt annat lag man ställdes mot. IFK fick visserligen ta ledningen med 0-2 till halvtid, men 6 minuter in i andra halvlek  stod det 4-2 till skåningarna och till slut skulle resultatet skrivas till 5-2 och det var i det läget Hittarp passerade IFK Göteborg och höll kvar det resten av säsongen och slutade därmed på en andra plats i sin första säsong i RFL. Det räckte inte till slutspel den gången, men att placera sig ovanför denna storklubb under sitt debutår får ses som en bedrift. 

Helgens match är av liknande betydelse. Efter 4 matcher spelade står Göteborg på 9 poäng och Hittarp jagar på 7 poäng. En vinst skulle alltså innebära att man klättrar förbi de blåvita i tabellen. Det är dock ingen lätt uppgift att ta sig ann och det gäller att Carlos och tjejerna kopplar på skärpan och krigarinstinkten från början. 

Värt att nämna är att IFK Göteborg har landslagsspelare i form av landslagskaptenen Frida Lundblad, målvakten Amanda Olsson och Amalia Arvidsson som besitter ett skott man som motståndare fruktar. Även profilen Nanna Jansson tillhör IFK Göteborg, en korsbandsskada har dock satt stopp för henne resten av den här säsongen. 
IFK såg till att i förra omgången som första lag besegra Borås AIK som tills dess gått obesegrade, samtidigt förlorade man stort mot Gais i sin premiär. Toppen i tabellen är således fortfarande vidöppen och Hittarp har som sagt slagläge för att skjuta fram sina positioner. 

Vi hoppas på att tjejerna ska kunna ta med sig den fina andra halvek man presterade sist man var i lundenhallen och också målaptiten från senaste matchen mot Herrestad. Med dessa ingredienser finns det stora förhoppningar att återvända hem till skåne i slutet av helgen med tre poäng och ett bra utgångsläge för den kommande perioden med desto fler hemmamatcher. 

//..Heja Hittarp