Inför Ljungby - Herr

Efter ett lite längre uppehåll är det dags för HIK:s herrar att spela seriematch igen. Efter förlusten senast, borta mot Gislaved, är det ett revanschlystet gäng som återigen tar sikte mot Småland.

Denna gång är det Ljungby som väntar, matchen spelas på lördag med avsparkstid 15:00.

Hittarp har varit urstarka under stora delar av säsongen, leder fortfarande serien, men i den senaste omgången tvingades laget utsättas för årets första nederlag. Hemmalaget vann med 3-2 och HIK, som radat upp ramstarka prestationer, kom inte upp i normal standard.

Efter en spelfri helg är det nu dags för seriens nionde omgång och återigen är det alltså bortaplan som gäller. Hybridgräset på Lagavallen agerar skådeplats och Ljungby IF svarar för motståndet.

Ljungby har inte haft en lika rolig resa hittills och efter åtta spelade matcher står laget på två inspelade poäng. Därmed väntar smålänningarna fortfarande på årets första seger. Däremot var laget i farten under tisdagskvällen, hemma mot IS Halmia, och tog väldigt överraskande en poäng i den på förhand väldigt tuffa matchen.

Ljungby hade dessutom ledningen under stora delar av matchen och det var först i slutet som Halmia lyckades kvittera. Så klart fruktansvärt surt, inte minst med tanke på att avståndet upp till säker mark bara växer.

För lördagens motståndare har avsaknaden av mål varit ett stort gissel. Endast tre baljor har producerats framåt, att jämföra med HIK:s 24, och att vinna matcher med så låg produktion framåt är så klart väldigt tufft.

För HIK:s vidkommande önskar laget naturligtvis studsa tillbaka in på vinnarspåret igen. Tabellens övre skikt har utvecklats till ett litet getingbo och ska herrarna behålla serieledningen vill det till att man hittar tillbaka till det så vägvinnande spelet. Laget har verkligen glatt HIK-publiken med idel fina prestationer denna säsong och vi är alla övertygade om att pågarna fortsatt har det spelet i sig, den senaste matchens missräkning till trots.

Vi önskar laget stort lycka till!